Чим більше полонених загарбників, тим більше шансів, що всі наші повернуться додому - Резніков

Чим більше полонених загарбників, тим більше шансів, що всі наші повернуться додому - Резніков

Укрінформ
Незламні захисники Маріуполя виконали наказ - скували ціле угрупування російських військ своєю боротьбою, а також зберегли свої життя.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці зазначив міністр оборони України Олексій Резніков.

«Їм було віддано наказ захищати Маріуполь, стримувати ворога. Вони зв’язали ціле угрупування орків своєю боротьбою. Вони не дали окупантам пройти далі. Новий наказ командування був не менш складним. Ні, не стояти до смерті. Наказ - «Зберегти свої життя!»… Полон став для них пеклом. Катівнею. Але силу духу Українського народу не зламати. Жагу до волі і свободи - не знищити. Вони виконали наказ знов - вони вижили. Тепер вони в безпеці», - зазначив міністр.

Резніков наголосив, що з 215 героїв - 188 захисників Азовсталі, серед яких 108 «азовців», нацгвардійці, морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, працівники СБУ. Наразі п’ятеро звільнених командирів «Азова» перебуватимуть у безпечних умовах у Туреччині. Також з полону визволено 10 іноземців: додому повертаються п’ятеро громадян Британії, двоє – США, а також громадяни Марокко, Хорватії та Швеції.

Читайте також: Усі звільнені з російського полону захисники отримають медичну й психологічну допомогу

Водночас міністр оборони наголосив, що Україна має зробити все, аби врятувати кожного.

«Для цього важливо вірити у краще і довіряти один одному. Довіряти військово-політичному керівництву країни. Довіряти та тримати лад. Чим більше полонених окупантів, тим більше шансів, що всі наші хлопці і дівчата повернуться додому. Ми на стороні світла, і сила й правда за нами. І це світло переможе темряву!», - зазначив Резніков.

Читайте також: Зеленський поспілкувався зі звільненими з полону командирами-«азовцями»

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. російській стороні передали підозрюваного у державній зраді Україні Віктора Медведчука та 55 військових рф.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-