Трасс на Генасамблеї ООН запевнила Україну у подальшій військовій підтримці

Трасс на Генасамблеї ООН запевнила Україну у подальшій військовій підтримці

Укрінформ
Уряд Великої Британії збільшуватиме військову підтримку Україні стільки, скільки знадобиться на тлі російської агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це на Генасамблеї ООН заявила прем’єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс.

«Українці захищають не лише власну країну – вони захищають наші цінності та безпеку всього світу. Тому ми повинні діяти. Ось чому Велика Британія витрачатиме 3% ВВП на оборону до 2030 року, зберігаючи нашу позицію як провідного учасника безпеки в Європі. І саме тому – у цей вирішальний момент конфлікту – я обіцяю, що ми будемо продовжувати або збільшувати нашу військову підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно. Нова британська зброя надходить в Україну, поки я говорю, включаючи більше ракет РСЗВ. Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе», - сказала Трасс.

За словами Трасс, історія 2022 року могла бути історією авторитарної держави, яка перекидає свої танки через кордон мирного сусіда та підкорює його народ.

Читайте також: Трасс подякувала Україні та Саудівській Аравії за звільнення британців з полону рф

«Натомість історія цього року - про боротьбу за свободу. На тлі зростаючої агресії (рф – ред.) ми показали, що маємо силу діяти та рішучість довести це до кінця. Міжнародний альянс сильний і Україна сильна», - наголосила вона.

Як повідомлялося, 20 - 26 вересня у Нью-Йорку триває тиждень високого рівня в рамках 77-ї сесії Генасамблеї ООН, де виступають лідери держав, глави урядів, керівники зовнішньополітичних відомств країн-членів.

Фото: gov.uk 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-