Обмін азовців: керівники ОП, розвідки, МВС і Служби безпеки у четвер розкриють деталі операції

Обмін азовців: керівники ОП, розвідки, МВС і Служби безпеки у четвер розкриють деталі операції

Укрінформ
Керівники Офісу Президента, ГУР, МВС і Служби безпеки у четвер, 22 вересня, на брифінгу розкажуть деталі операції щодо повернення з російського полону 215 українських захисників і захисниць.

Про це радниця керівника ОП Дарія Зарівна повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Відбудеться брифінг керівника ОП Андрія Єрмака, керівника ГУР Кирила Буданова, міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, т.в.о. СБУ Василя Малюка та цікавих гостей. Вони розкажуть деталі обміну», - написала вона.

За словами Зарівни, вона протягом останніх днів була на зв‘язку з представниками всіх країн-партнерів, які брали участь у обміні, а також державами, громадян яких звільняли з полону: «Нон-стоп з комунікаційними командами усіх країн. Це дуже тонкий і надзвичайно нервовий процес. Кожну хвилину є ризик того, що щось може змінитися. На щастя, все пройшло добре. Командири з «Азовсталі» вже у Туреччині, за Женевською конвенцією вони залишаться там у безпеці до кінця війни, їх родичі отримають до них доступ. Іноземні громадяни вже у Ер-Ріяді».

«Повернули 215 людей, з яких десять іноземців. Вдалося звільнити 124 офіцерів - командирів-захисників Маріуполя. Серед них Герой України Денис Прокопенко (Реддіс) - командир Азова, Сергій Волинський (Волина) з 36-ї бригади морської піхоти, Святослав Паламар (Азов), Олег Хоменко (Азов), Денис Шлега з Нацгвардії України, Герой України Євгеній Бова», - уточнила радниця керівника ОП.

Читайте також: Президент: Сьогодні у нас 215 хороших новин – ми повертаємо додому наших людей

Як повідомляв Укрінформ, Україна у середу повернула з полону рф 215 українських захисників і захисниць. російській стороні повернули зрадника України Віктора Медведчука та ще 55 військових рф.

Також у середу офіційний представник Саудівської Аравії заявив про досягнення домовленостей з рф у переговорах щодо визволення іноземних громадян з російського полону. Це дало можливість повернути десятьох військовополонених, захоплених під час бойових дій в Україні: громадян США, Великої Британії, Швеції, Хорватії та Марокко.

Перше фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-