Угорщина закликала провести міжнародне розслідування воєнних злочинів в Україні

Угорщина закликала провести міжнародне розслідування воєнних злочинів в Україні

Укрінформ
Угорщина засуджує війну росії проти України і виступає за міжнародне розслідування злочинів скоєних в Україні.

Про це під час виступу на 77-й сесії Генасамблеї ООН заявила президентка Угорщини Каталін Новак, передає кореспондент Укрінформу.

“Війна росії проти України - це постійна загроза, ризик небезпеки не лише для громадян України, які живуть у зоні війни, але і для всіх нас. Загроза ескалації є причиною для негайних дій. Угорщина рішуче засуджує агресію росії проти України, в результаті якої був зруйнований мир в Європі. Це призвело до страждань людей, величезних руйнувань. Це має серйозні наслідки для світопорядку загалом”, - наголосила Новак.

Вона заначила, що від початку цього конфлікту угорці висловили підтримку жертвам і надають економічну, соціальну і гуманітарну допомогу Україні та українським громадянам, які змушені втікати від війни.

Читайте також: Президент Латвії закликав в ООН створити спецтрибунал щодо злочинів рф в Україні

Новак підкреслила, що Угорщина зараз здійснює велику гуманітарну операцію, яка полягає у наданні притулку майже мільйону біженців з моменту початку конфлікту.

За словами президента Угорщини, війна є злом, від якого страждають прості люди.

“Ми рішуче закликаємо провести розслідування воєнних злочинів, які були скоєні по відношенню до ні в чому невинних цивільних осіб. Ці злочини потрібно чітко зафіксувати, провести їх розслідування і забезпечити переслідування з боку відповідних міжнародних установ. Жоден із злочинів не може залишатися безкарним”, - підкреслила Новак.

Читайте також: путін заявив про свідомий початок війни проти України: Кулеба закликав до створення спецтрибуналу

Водночас, вона зауважила, що потрібно прагнути до миру, а не перемоги якоїсь із сторін. Новак зазначила, що Будапешт закликає “оголосити мир основним пріоритетом в конфлікті між росією та Україною”.

Як відомо, Угорщина утримує тісні економічні та політичні відносини з росією і раніше ставила під сумнів скоєні воєнні злочини росіян в Україні. Будапешт також переконує, що санкції Заходу проти росії не приносять результату, а лише шкодять країнам ЄС. Угорщина також відмовляється надавати військову допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-