Бельгія продовжить підтримку України попри погрози путіна – прем’єр Де Кроо

Бельгія продовжить підтримку України попри погрози путіна – прем’єр Де Кроо

Укрінформ
Бельгія не дозволить себе залякати, та буде продовжувати підтримувати Україну, включаючи постачання зброї для її Збройних Сил.

Про це сьогодні, коментуючи ранкову заяву путіна щодо проведення в росії часткової мобілізації, заявив прем’єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо, повідомляє Укрінформ з посиланням на бельгійське видання VRT.

«Бельгійський лідер, прем’єр-міністр Александр Де Кроо закликав громадян залишатися спокійними та уникати ескалації після свіжих погроз, що надійшли від російського президента володимира путіна. російський керівник у телевізійному зверненні атакував Захід та оголосив про часткову військову мобілізацію у російській федерації... Бельгійський лідер чітко дав зрозуміти, що захід не дозволить себе залякувати», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нідерланди віддані військовій підтримці України, вона має право захищатися - король Віллем-Олександр

Як зазначають автори, військова мобілізація означає, що 300 тисяч російських резервістів будуть застосовані у російській війні проти України. При цьому вони звертають увагу на прямий ядерний шантаж путіна, який вдався до його погроз застосувати ядерну зброю такої потужності, якої немає у західних союзників.

“Ми маємо відповідати на це із належним спокоєм. Наша позиція має залишатися чіткою, і ми маємо підтримувати Україну», - наводить VRT слова бельгійського урядовця.

Читайте також: Світ має максимально тиснути на путіна, аби він припинив війну - Макрон

Як зазначають автори, прем’єр-міністр нагадав, що Бельгія вже поставила Україні зброю на суму у 55 мільйонів євро.

«Ми будемо продовжувати робити це у тій сфері, в якій ми маємо силу», - додав Де Кроо.

Він зауважив, що це вже не перший випадок, коли російський керівник погрожує використанням ядерної зброї. На такі загрози, за його словами, НАТО реагувало спокійно, і сьогоднішня ситуація не буде виключенням.

Читайте також: Оголосивши мобілізацію, путін показав, що не хоче закінчувати війну – президент Естонії

Як повідомляв Укрінформ, президент росії володимир путін у середу виступив із заявою щодо підтримки так званих «референдумів» про приєднання до росії на тимчасово окупованих територіях України, та оголосив указ про часткову мобілізацію в росії з 21 вересня. Згадана заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати ядерну зброю для «захисту територій росії», якими кремль хоче оголосити регіони України, що наразі захоплені російськими військами.

Про несприйняття та правову нікчемність таких російських «референдумів» вже заявили ЄС, НАТО та уряди провідних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-