Війна рф в Україні блокує розв’язання інших конфліктів по всьому світу – президент Естонії

Війна рф в Україні блокує розв’язання інших конфліктів по всьому світу – президент Естонії

Укрінформ
Війна, яку росія розв’язала проти України, серед інших глобальних викликів, також заважає розв’язанню конфліктів у інших регіонах світу – від Афганістану до країн Африки.

Про це заявив у середу під час виступу на Генасамблеї ООН президент Естонії Алар Каріс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За останні роки ми стали свідками страждань людей від конфліктів в Афганістані, М’янмі, Ємені, Сирії, в регіоні Сахель, в регіоні Африканського Рогу, і це лише неповний писок. Війна росії проти України лише ускладнює пошук рішень для розв’язання цих конфліктів», - наголосив президент Естонії.

Він назвав вторгнення рф в Україну «по-суті, нападом на статут ООН, на всі цінності й принципи, за які виступає Організація». Політик підкреслив, що жорстока й невиправдана агресія росії є найбільшою загрозою глобальному миру й безпеці після Другої світової війни, і це «стосується всіх членів міжнародного співтовариства».

Каріс також зауважив, що дії рф посилюють виклики для глобальної продовольчої безпеки, створюють кризу в енергетичній сфері, з якими зараз намагається впоратися міжнародне співтовариство.

Читайте також: Санду про війну рф проти України: Це напад на ООН та міжнародний порядок

У цьому зв’язку глава Естонії закликав інші країни в ООН, які досі не можуть зайняти конкретної позиції в контексті війни росії проти України та називають це протистоянням двох країн, визначитися нарешті, з очевидним - що там є агресор, а також жертва.

«Не можна перебувати в зоні невизначеності. Це сприятиме лише тому, що агресор надалі підриватиме основи Організації та викликатиме страждання людей», - заявив президент Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку проходять зустрічі високого рівня за участі глав держав та урядів в межах відкриття 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-