Обов’язковий чи добровільний: у Раді ще дискутують про військовий облік жінок - депутат

Обов’язковий чи добровільний: у Раді ще дискутують про військовий облік жінок - депутат

Укрінформ
Законопроєктом №6482 щодо військового обліку жінок пропонується скоротити перелік військово-облікових спеціальностей або споріднених професій та видів діяльності, які підлягають військовому обліку. Наразі тривають дискусії, чи будуть на військовому обліку жінки виключно за власним бажанням, чи для окремих спеціальностей він буде обов’язковим.

Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки, народний депутат Федір Веніславський, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм ВРУ.

«Зараз тривають дискусії про те, чи це буде суто добровільно зі згоди жінок. Тобто пропонується надати можливість усім жінкам самим вирішувати, чи хочуть вони перебувати на військовому обліку, або ж це буде обов’язково щодо окремих військових спеціальностей», - прокоментував він.

Читайте також: Військовий облік жінок: у Міноборони дали роз’яснення

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні ВР України ухвалила в першому читанні законопроєкт щодо зміни порядку взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних. За відповідне рішення про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" проголосувало 267 народних обранців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-