Зеленська закликала Генсека ООН допомогти звільнити з російського полону жінок і медиків

Зеленська закликала Генсека ООН допомогти звільнити з російського полону жінок і медиків

Укрінформ
Перша леді України Олена Зеленська на зустрічі із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем закликала його сприяти звільненню з російського полону українських жінок і медиків, які, згідно з Женевськими конвенціями, не є комбатантами.

Про це дружина Президента написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Також закликала генсека ООН сприяти звільненню з російського полону українських жінок і медиків, які, згідно з Женевськими конвенціями, не є комбатантами. Серед полонених є вагітні та мами зовсім маленьких дітей», - зазначила Зеленська.

За її словами, голос ООН чути в усіх країнах, навіть рф. «Нам потрібна вся світова підтримка, щоб визволити їх. Вірю, що ми її отримаємо та повернемо наших героїчних українок їхнім сім’ям і батьківщині», - зазначила перша леді.

Читайте також: Зеленська обговорила з першою леді Франції навчання українських школярів

Вона подякувала Гутеррешу за його особисті зусилля з підтримки України. «Ми постійно контактуємо з різними структурами ООН, як-от: ЮНІСЕФ, UNPFA, «ООН Жінки», а також активно співпрацюємо із спецпредставником ООН із проблематики сексуального насильства в конфліктах Прамілою Паттен. Наша мета – притягнути всіх винних у скоєнні злочинів до відповідальності», - сказала вона.

Зеленська також нагадала про те, що з початку повномасштабного російського вторгнення Гутерреш відвідав Україну вже двічі. Під час його першого візиту у квітні росіяни помстилися ракетним ударом по Києву.

ООН була створена після страшної світової війни саме для того, щоб запобігати воєнним діям, але 77-му Генасамблею відкриває на тлі загарбницької війни, розв’язаної росією в Україні. «Діяльність ООН нині необхідна як ніколи. Адже саме зараз Організація має проявити себе як світовий арбітр», - додала дружина Президента.

Читайте також: Зеленський сподівається, що світ не дасть путіну натиснути на ядерну кнопку

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль і перша леді України Олена Зеленська провели зустріч із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, де обговорили реалізацію гуманітарних програм.

Зеленська прибула до Нью-Йорка з нагоди 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Дружина Президента України розпочала візит із серії зустрічей з першими леді та джентльменами країн світу, присвячених розширенню співпраці між державами.

20 вересня в Нью-Йорку стартувала 77-ма сесія Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-