У МВС назвали рішення росії про часткову мобілізацію пострілом собі у ногу

У МВС назвали рішення росії про часткову мобілізацію пострілом собі у ногу

Укрінформ
Часткова мобілізація у рф є достатньо сильним вистрілом собі у ногу з їхньої сторони, і вона матиме у довгостроковій перспективі серйозні наслідки у росії.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Насправді я б так сказав, що це з певної точки зору, позитивна новина для нас. Це достатньо сильний вистріл собі у ногу зі сторони рф. І ми просто маємо розуміти, що ми живемо насправді в історичний момент того, коли рф нарешті почала визнавати свої втрати на сході. Вона почала визнавати свої програші», - сказав він.

Читайте також: росія вдалася до ескалації війни у Міжнародний день мирупосол ЄС

Радник міністра уточнив, що якщо читати між рядків, то можна зрозуміти, що цей вчинок був просто вже криком про допомогу у тому сенсі, що їм не вистачає людей, що їх в Україні вже просто вибивають, і вони думають, що мають вже хоч щось зробити, тож проведуть у терміновому порядку мобілізацію тощо.

Представник МВС вважає, що ця мобілізація запустить надзвичайно сильні і внутрішньополітичні, і внутрішні міжусобні процеси всередині самої рф.

Читайте також: Фальшиві референдуми та мобілізація є ознаками провалу росіїпосол США

«Ці процеси, такі як, наприклад, росіян будуть, умовно кажучи, хапати воєнкоми тощо, - запустять надзвичайно велику хвилю негативізму безпосередньо у самій рф. І це може призвести до дуже серйозних подій там. Повірте - у найбличжий час ми однозначно побачимо наслідки цього процесу», - заявив він.

Смірнов зауважив, що усередині такого прокремлівського центру прийняття рішень є певний розкол, і там багато хто не підтримує завершення цієї «спецоперації» в Україні, бо розуміє, що вийти з неї вже немає можливості. Мова тут йде і про певні регіональні історії, ті чи інші відокремлення, або бунти, зазначив радник міністра.

Читайте також: В ОП відреагували на оголошення часткової мобілізації в росії

«Суспільний договір, який був укладений давним-давно між владою рф і їхнім народом, полягав приблизно у наступному: ви там щось воюєте, ми вас не чіпаємо. Ми вам віримо, що ви наче проводите якісь вибори, і так далі, – але ви нас не чіпаєте тощо. І (те, що наразі відбувається – ред.), якраз показало, що ніякої армії (у рф – ред.) немає, вона є знищеною, вона не є бойовою і не настільки (сильною – ред.), як (влада рф – ред.) про неї розповідала, що вони можуть взяти Київ за три дні. Це, повірте, можна сказати, є криком про відчай, якщо він (путін – ред.) проводить мобілізацію. І вона буде мати у довгостроковій перспективі дуже серйозні наслідки для внутрішньополітичного стану у самій рф, що буде надзвичайно позитивним для нас безпосередньо», - сказав він.

Як повідомлялося, президент росії володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. Часткова мобілізація у рф оголошується з 21 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-