У росії заявили, що до кордону з Україною строковиків перекидають вже не перший місяць

У росії заявили, що до кордону з Україною строковиків перекидають вже не перший місяць

Укрінформ
Відповідальний секретар Спілки комітетів солдатських матерів росії Валентина Мельникова у вівторок, напередодні оголошення часткової мобілізації в рф, заявила, що російських військовослужбовців строкової служби вже не перший місяць перекидають до кордону з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання «Холод».

«Бригади знаходяться і в Бєлгороді, і в Брянську, і у Воронежі, і юридичної проблеми тут немає, оскільки знаходяться вони ще на території росії. До мене зверталися родичі строковиків, яких перекинули під Бєлгород, скаржилися, що їх змушують виконувати важку роботу, що йдуть обстріли. Але (за законом - ред.) нічого з цим не вдієш. Хіба що якщо строковиків не годують, не напувають — є якісь підстави для скарг», — сказала Мельникова.

Раніше ЗМІ з посиланням на родичів трьох солдатів повідомляли, що в Бєлгородську область рф на кордон з Україною збираються відправити строковиків із Таманської дивізії.

У свою чергу, за інформацією «Холоду», у Бєлгородську область до кордону з Україною строковиків із Кантемирівської дивізії перевели ще в липні.

За інформацією «Російської служби Бі-бі-сі» та «Дождя», туди ж збираються відправити строковиків із Таманської дивізії та з 25-ї мотострілецької бригади, яка базується у місті Луга Ленінградської області.

Читайте також: путін підписав указ про часткову мобілізацію в росії

На початку війни президент рф володимир путін стверджував, що «в цій операції беруть участь лише професійні військові - офіцери і контрактники», а «призовників немає жодного». Проте родичі повідомляли, що в зону бойових дій відправляють, зокрема, строковиків. Пізніше міноборони визнало "кілька фактів присутності" військових строкової служби на фронті. Їх почали відправляти додому.

У квітні в Чорному морі затонув атакований українською ракетою крейсер «москва», на якому було багато матросів-строковиків. Пізніше батьки строковиків із "москви", які вижили, скаржилися, що їхніх дітей знову збираються відправити в зону бойових дій.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-