Президент - керівництву Goldman Sachs: Підтримайте економіку України зараз і виграєте у майбутньому

Президент - керівництву Goldman Sachs: Підтримайте економіку України зараз і виграєте у майбутньому

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав світовий бізнес проявляти стійкість у підтримці української економіки.

Про це глава Української держави сказав під час зустрічі у форматі відеоконференції з керівництвом однієї з найбільших інвестиційних компаній у Сполучених Штатах Америки та світі Goldman Sachs, передає Укрінформ.

Зеленський наголосив, що з початку повномасштабного вторгнення рос1042ійської федерації українці продемонстрували єдність у суспільстві та стійкість на полі бою.

"Наші державні інституції теж вистояли. Тому світовий бізнес має проявляти стійкість у підтримці української економіки. Для нас це дуже важливо", – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Стефанчук розраховує, що Італія долучиться до відбудови України

Як повідомляє пресслужба Президента, Зеленський відзначив, що завдяки реформам, які відбувалися в країні до війни, Україна змогла відбити масштабні кібератаки рф, а цифрові державні послуги залишилися доступними для всіх громадян.

За його словами, демонструючи цю стійкість партнерам, українська влада закликає підтримувати економіку Української держави, інвестувати та створювати нові робочі місця. "Ми справжні партнери, і тому ми й від вас хочемо стійкості. Бізнес, який був на території України до повномасштабного вторгнення, ми просимо залишатися й далі інвестувати", – сказав Президент.

Зеленський закликав: "Підтримайте нас зараз – нам це дуже потрібно. Підтримайте нашу економіку зараз, і ви виграєте в майбутньому".

Читайте також: Шмигаль закликав ООН долучитися до програм соцпідтримки та відбудови України

На його переконання, попри те, що інвестиції під час війни ризиковані, після перемоги України інвестори виграють, адже українці отримають сильну мотивацію до відбудови держави. "Якщо ви підтримуєте нашу економіку сьогодні, завтра Україна буде вам дуже вдячна, і ви точно це відчуватимете", – додав Зеленський.

Президент України наголосив, що світ потужніший за будь-яку державу-агресора, коли він об’єднується. "І ми це показали. Ми показали, що коли світ об’єднаний, допомагає нам зброєю, допомагає нам фінансами, ми можемо протистояти будь-якій колоніальній державі", – наголосив він.

Зеленський також акцентував на важливості збереження єдності у Європі, зокрема, напередодні зимового періоду. Глава держави нагадав, що росія спровокувала у світі енергетичну кризу задовго до повномасштабного вторгнення в Україну, а під час війни створила продовольчу кризу, заблокувавши експорт харчів через українські порти на Чорному морі. Проте він зауважив, що саме завдяки єдності світової спільноти питання зернового експорту вдалося розв’язати.

"Ми об’єдналися, ми тиснули та зробили продовольчий коридор. Багато країн Африки, Азії, а також Європи отримали від нас агропродукцію. Ось що зробив світ, коли він об’єднався й тиснув", – констатував Президент.

Читайте також: ЄС виділить €150 мільйонів на негайний ремонт шкіл в Україні

Тому, на його думку, нині важливо, щоб світова спільнота не піддавалася на енергетичний шантаж російської федерації, зберігала та посилювала санкційний тиск, зокрема, на енергоресурси рф.

Глава держави вважає: якщо піддатися на шантаж росії та зробити ситуативні поступки, це не убезпечить від виникнення подібних ситуацій у майбутньому. Навпаки – росія намагатиметься диктувати свої умови щоразу, коли їй щось не подобатиметься.

"Сьогодні Європейський Союз, деякі держави розв’язують не питання допомоги Україні чи питання енергетичної кризи цієї зими – вони вирішують питання своєї спроможності в майбутньому, незалежності своїх дітей, впливу будь-якого суб’єкта ззовні на свою територіальну цілісність", – переконаний Зеленський.

Водночас він акцентував на тому, що недотримання окремими країнами санкційних заходів, запроваджених щодо рф, може спонукати російське керівництво до посилення шантажу та нарощування ескалації. Тож, за його словами, важливим є визнання росії країною – спонсором тероризму.

Читайте також: Українці під час війни відкрили понад 50 тисяч нових бізнесів

Президент зазначив, що санкційний тиск впливає на росію, зокрема, на її економіку, ВВП, але пересічні російські громадяни поки що майже не відчувають дії стратегічних обмежень. "Для нас надзвичайно важливо, щоб вони це відчували. Тоді вони зрозуміють ціну цієї війни, розв’язаної їхнім лідером. Тоді вся спільнота всередині Росії почне тиснути на свою владу. І це також справедливо, бо не може бути так, що цю війну відчуває будь-хто у світі, передусім Україна, але точно не відчуває росія. Так не може бути. Ціна війни повинна бути відчутною", – резюмував глава держави.

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-