Боррель закликав негайно звільнити засуджених у Луганську спостерігачів ОБСЄ

Боррель закликав негайно звільнити засуджених у Луганську спостерігачів ОБСЄ

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель закликав негайно звільнити співробітників СММ ОБСЄ в Україні, які були засуджені у Луганську місцевим «судом» до тривалих термінів ув’язнення, та нагадав російським окупантам про відповідальність за злочини, що скоєні на території України.

Про це Боррель заявив сьогодні вночі за європейським часом за підсумками неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС перед початком ГА ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу скористатися цією нагодою, щоб привернути увагу до двох членів СММ ОБСЄ в Україні, які були засуджені до 13 років ув’язнення в результаті так званих правових процедур у Луганську. Вони мають бути відпущені безумовно та негайно», - наголосив Боррель.

Він також повідомив, що протягом тижня, в ході роботи Генеральної Асамблеї ООН, представники ЄС будуть продовжувати порушувати питання відповідальності за злочини, що здійснені російськими загарбниками та продовжуються на тимчасово окупованих територіях України.

«Кількість (російських) злочинів у зоні війни в Україні продовжує зростати. Ці звірства не можуть залишатися без покарання тих, хто в них повинен. Ми будемо продовжувати підтримувати Україну у цьому сенсі, шляхом роботи в рамках спільних команд з розслідування, підтримуючи Міжнародний Кримінальний Суд та зусилля допоміжної Місії ЄС в Україні», - зауважив високий представник ЄС.

Читайте також: В ОБСЄ знову закликали негайно звільнити утримуваних в ОРДЛО спостерігачів

Як вже повідомляв Укрінформ, раніше голова ОБСЄ, глава МЗС Польщі Збігнєв Рау та генсекретарка ОБСЄ Гельґа Марія Шмід засудили винесений в окупованому Луганську «судовий вирок» двом національним членам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та закликали до їх негайного звільнення.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого в окупованих росією Донецьку та Луганську було затримано чотирьох українців - місцевих членів СММ ОБСЄ, одного з яких згодом було звільнено. Минулого понеділка російські пропагандисти повідомили, що «верховний суд лнр» засудив до 13 років позбавлення волі двох співробітників СММ ОБСЄ - Максима Петрова та Дмитра Шабанова (перекладача та асистента з безпеки), яких «визнали винними у державній зраді».

Фото: College of Europe in Natolin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-