В ОБСЄ знову закликали негайно звільнити утримуваних в ОРДЛО спостерігачів

В ОБСЄ знову закликали негайно звільнити утримуваних в ОРДЛО спостерігачів

Укрінформ
Чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Польщі Збігнєв Рау та генсекретарка ОБСЄ Гельга Марія Шмід засудили так званий "судовий процес", розпочатий проти двох національних членів СММ ОБСЄ в ОРДЛО, та закликали до негайного звільнення усіх трьох співробітників Місії.

Як передає Укрінформ, відповідна заява опублікована на сайті ОБСЄ.

"Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау та генеральний секретар ОБСЄ Гельга Марія Шмід однозначно засудили так звані "судові переслідування", розпочаті проти двох національних членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) та продовження тримання під вартою ще одного національного члена місії. Трьох національних членів місії утримують під вартою майже п'ять місяців", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: російські війська мають негайно залишити ЗАЕС

Голова та генсек ОБСЄ повторили свій заклик до безумовного та негайного звільнення персоналу ОБСЄ та закликали держави-учасниці ОБСЄ посилити тиск на всіх відповідальних за ці затримання з тим, що вони негайно звільнили членів Місії.

"Триваюче утримання під вартою членів нашої Місії та так зване "судове переслідування" проти них є абсолютно неприйнятними. Їх утримують безпідставно за сфабрикованими звинуваченнями", – заявив Рау.

Читайте також: Україна повідомила ОБСЄ про виявлення на звільненій Харківщині закатованих цивільних

Зазначається, що ОБСЄ підтримує тісні контакти з відповідними зацікавленими сторонами, включаючи інші міжнародні організації, щоб сприяти звільненню затриманих співробітників СММ.

Як повідомлялося, після повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого в окупованих росією Донецьку та Луганську було затримано чотирьох українців - місцевих членів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Згодом одного з них було звільнено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-