Штати в ОБСЄ: російські війська мають негайно залишити ЗАЕС

Штати в ОБСЄ: російські війська мають негайно залишити ЗАЕС

Укрінформ
російські війська мають негайно залишити Запорізьку атомну електростанцію і не ставити під загрозу безпеку усього світу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"росія продовжує гратися з вогнем, ставлячи під загрозу безпеку світу, утримуючи станцію, на якій вона не має права перебувати. російські війська повинні негайно залишити Запорізьку атомну електростанцію та дозволити українським операторам відновити ядерну та фізичну безпеку станції", - заявив Карпентер.

Читайте також: Єдиним вирішенням проблеми ЗАЕС є виведення військ і російського персоналу – Кулеба

Він додав, що це також є "нагадуванням про те, що європейська безпека залежить від витіснення російських військ з України та підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

Читайте також: Євросоюз закликав росію забрати свої війська та персонал із ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, Рада керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії, до складу якої входять 35 країн ООН, прийняла резолюцію, що вимагає від росії припинити окупацію Запорізької атомної електростанції в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-