Єдиним вирішенням проблеми ЗАЕС є виведення військ і російського персоналу – Кулеба

Єдиним вирішенням проблеми ЗАЕС є виведення військ і російського персоналу – Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що єдиним вирішенням проблеми безпеки Запорізької АЕС є повне виведення з території станції військового і технічного персоналу росії.

Таку позицію глава МЗС України висловив увечері 14 вересня в Одесі під час спільного брифінгу з міністрами закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом та Ірландії - Саймоном Ковні, передає кореспондент Укрінформу.

«Вдячний моїм колегам з Литви, Ірландії та главам МЗС інших країн, які підтримують позицію України в тому, що єдиним стабільним і безпечним вирішенням проблеми безпеки Запорізької АЕС є повне виведення з неї військового і технічного персоналу з території росії. Інші пропозиції є напівзаходами, які можуть виглядати симпатично, але в корені не вирішують проблему. Отже, й не повинні бути реалізовані», - зазначив Кулеба.

Міністр наголосив, що «Україна продовжить висувати свої пропозиції партнерам, щоб гарантувати безпеку Запорізької АЕС і повернути її під повний і надійний контроль України».

Глава МЗС зауважив, що його колег-міністрів сьогодні двічі застала в Одесі повітряна тривога, але «жоден м’яз не здригнувся на їх обличчях». «Відсутність страху – це саме те, що потрібно, аби перемогти у війні, розв’язаній росією проти України. Потрібні не компроміси, а твердість».

Читайте також: Держатом передав МАГАТЕ аналіз ризиків на Запорізькій АЕС

Під час візиту до Одеси глави МЗС Литви, Ірландії відвідали Одеський морський торговий порт, щоб ознайомитися з функціонуванням «зернової ініціативи». Міністри мали змогу побачити завантаження зерном одного з суден, що доставить 46 тисяч тонн збіжжя до Бангладешу.

Міністри також обговорили низку питань, пов'язаних з наданням усебічної підтримки Україні у війні, нав'язаній російською федерацією.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-