Зеленський каже, що посилення ППО залежить не від грошей

Зеленський каже, що посилення ППО залежить не від грошей

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що питання посилення протиповітряної оборони залежить не від грошей, а від країн-виробників, які можуть надати потрібні комплекси.

Про це йдеться у матеріалі Української правди, передає Укрінформ.

"Посилити ППО можна, тільки придбавши нові комплекси. І це питання не грошей, хоча це великі гроші: від пів мільярда доларів до двох мільярдів. Але гроші знайти ми можемо. Тут питання країн-виробників. Є США, Ізраїль, є спільна компанія німецько-французько-італійська, вони випускають комплекси середньої дальності дуже непогані”, - сказав Зеленський.

За його словами, ті комплекси, які нам зараз мають надійти, – це комплекси малого радіуса дії, зокрема, NASAMS, про які є домовленості зі США, і IRIS, про які домовлялися з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Читайте також: Кулеба обговорив із сенатором-республіканцем посилення ППО України

"Але ж ви знаєте, як це: партнери хочуть нам допомогти, але свої готові комплекси віддати не можуть, а лише виробити нові. Тому чекаємо. Ізраїльтяни могли б нам допомогти. Але з ними складніше", – додав Президент.

Читайте також: Від бомбосховищ до ППО: Шмигаль каже, що безпека буде ключовою після війни

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський раніше наголосив, що темп надання Україні міжнародної допомоги має відповідати темпу руху українських воїнів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-