Від бомбосховищ до ППО: Шмигаль каже, що безпека буде ключовою після війни

Від бомбосховищ до ППО: Шмигаль каже, що безпека буде ключовою після війни

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголошує на тому, що безпека буде ключовим фактором розвитку й відновлення України після війни.

Про це він сказав під час зустрічі Ялтинської європейської стратегії, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Ми маємо забезпечити інфраструктуру безпеки: від бомбосховищ до засобів протиповітряної оборони. Якісно модернізувати нашу армію, яка сьогодні реформувалася на полі бою й перейшла на стандарти НАТО в найкоротші терміни. У нас ще багато роботи, і безпековий тренд сьогодні є головною рамкою для нашої держави», — сказав Шмигаль.

Серед інших завдань розвитку України, за словами Прем’єр-міністра, будуть цифровізація, зменшення ролі держави в економіці та інвестиції в людський капітал. «Важливо, що ці рамки дають розуміння, як нам рухатися. Цифровізація сьогодні прошила наскрізь усі реформи в Україні. Вона дає можливість боротися з корупцією, забираючи людський фактор. Інвестиції в людський капітал дають нам змогу розвиватися й виховувати наступне покоління, яке формуватиме модернову економіку. Зменшення ролі держави в економіці — це приватизація, корпоратизація, над якими уряд сьогодні також працює», — зазначив він.

Читайте також: Розвиток оборонних можливостей України має забезпечити коаліція держав - Більдт

Прем’єр-міністр також підтримав Президента в тому, що Україна — це надбання для Європейського Союзу, підкресливши, що в усіх сферах — від енергетики, безпеки до людського капіталу — країна є справжнім надбанням для Європи та рівноцінним партнером. «Наш великий план відновлення дасть величезні можливості для нашого розвитку. Переконаний, що ми дуже швидко надолужимо втрачене», — наголосив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр заявив про те, що Україна має амбітні плани до кінця цього року виконати всі сім умов, висунутих Європейською комісією при наданні статусу кандидата, та перейти до переговорного процесу щодо членства в ЄС.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-