Кулеба обговорив із сенатором-республіканцем посилення ППО України

Кулеба обговорив із сенатором-республіканцем посилення ППО України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив у Нью-Йорку питання підтримки України з республіканцем Джимом Рішем, який у 2019-2021 роках очолював комітет Сенату з міжнародних відносин.

Про це Кулеба розповів у коментарі Укрінформу.

Він зазначив, що подякував Рішу за підтримку України з боку Конгресу. Співрозмовники обговорили подальші кроки, які робитиме Конгрес, у тому числі після виборів, що відбудуться в листопаді. За словами глави МЗС, також «поговорили відверто про постачання зброї».

Міністр наголосив, що Україна вдячна Сполученим Штатам за надану військову допомогу. Але потреби залишаються, зауважив він, і без підтримки Конгресу ми не зможемо отримати цю зброю.

У Твіттері очільник МЗС уточнив, що під час зустрічі увагу було приділено можливостям посилення протиповітряної оборони України для кращого захисту міст і сіл від ракетних атак росії. Кулеба також наголосив на важливості визначення рф державою - спонсором тероризму.

Читайте також: Кулеба: Обговорюємо дві великі теми - трибунал для рф і компенсація збитків

Як повідомляв Укрінформ, 77-ма сесія Генеральної Асамблеї ООН відкрилася 13 вересня. 20 – 26 вересня проходитиме тиждень високого рівня – за участю лідерів держав, глав урядів та міністрів закордонних справ. Президент України Володимир Зеленський виступить на Генасамблеї в режимі відеозвернення 21 вересня під час вечірнього засідання.

Кулеба очолює українську делегацію на цій сесії.

Фото: Дмитро Кулеба, Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-