росія вивела субмарини з Криму через загрозу ракетних ударів ЗСУ — британська розвідка

росія вивела субмарини з Криму через загрозу ракетних ударів ЗСУ — британська розвідка

Укрінформ
Командування чорноморського флоту рф передислокувало свої підводні човни класу Кіло з порту Севастополя у тимчасово окупованому Криму до Новоросійська, що на півдні росії, через загрозу ракетних ударів ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Твіттері.

«Командування чорноморського флоту росії майже напевно передислокувало свої підводні човни класу Кіло з порту приписки Севастополя в Криму до Новоросійська в Краснодарському краї на півдні росії. Ймовірно, це зробили через нещодавню зміну рівня загрози місцевій безпеці в умовах посилення українських ударних можливостей дальньої дії. За останні два місяці було атаковано штаб флоту (в Севастополі – ред.) та його головний аеродром морської авіації (в Саках – ред.)», - заявили у відомстві.

Зазначається, що гарантування базування чорноморського флоту рф в Криму, ймовірно, було однією з мотивацій російського президента володимира путіна для анексії півострова в 2014 році.

«Зараз безпека цієї бази прямо підірвана тривалою агресією росії проти України», - додали у Міноборони Британії.

Читайте також: Ракетні війська й артилерія ЗСУ уразили за добу 16 ворожих об'єктів

Як повідомляв Укрінформ, за даними командування ВМС ЗСУ, станом на 14 вересня росія тримала у Чорному морі шість ракетоносіїв із 40 «Калібрами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-