Рідні захисників Маріуполя зустрілись у Вашингтоні з представниками МКЧХ

Рідні захисників Маріуполя зустрілись у Вашингтоні з представниками МКЧХ

Укрінформ
Делегація Асоціації родин захисників «Азовсталі» та полку «Азов» зустрілась у Вашингтоні з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста

Про це повідомляє у Телеграмі Асоціація родин захисників «Азовсталі», передає Укрінформ.

Представниці Асоціації родин захисників «Азовсталі» спільно з бійцями полку «Азов» перебувають з робочою поїздкою США. У Вашингтоні делегація у складі Катерини Прокопенко, Юлії Федосюк, Алли Самойленко, Георгія Купарашвілі, Владислава Жайворонка та Артура Липки провели зустріч з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Від імені Міжнародного комітету Червоного Хреста представниць Асоціації та оборонців «Азовсталі» прийняв Патрік Гамільтон – регіональний представник делегації МКЧХ в США та Канаді. На зустрічі були обговорені нагальні питання, які стосуються діяльності Червоного Хреста у ситуації, що склалася з військовополоненими захисниками Маріуполя.

Читайте також: росія може пустити ООН і Червоний Хрест в Оленівку, коли приховає сліди злочину - омбудсмен

Як зазначається, українська делегація порушила питання можливості відвідин місією Червоного Хреста місць утримання військових, передачі гуманітарних конвоїв (у тому числі теплих речей). Також ішлося про відсутність належного догляду за вагітними полоненими, розслідування теракту в Оленівці та повернення тіл загиблих у цій трагедії, інші питання.

Патрік Гамільтон та інші представники МКЧХ пообіцяли не спиняти спроби отримати доступ до полонених героїв «Азовсталі» та виконати свої зобов’язання згідно з міжнародними конвенціями. Окрім цього, регіональний представник МКЧХ пообіцяв сприяти налагодженню комунікацій між родинами захисників Маріуполя та київським філіалом організації.

Читайте також: В Одесі родичі полонених «азовців» під час акції закликали шукати механізмів їх порятунку

Як повідомлялося, українські військові більш як 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу «Азовсталь», яка тривала кілька днів.

У ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії у захопленому російською армією селищі Оленівка на Донеччині внаслідок вибуху була зруйнована будівля, де утримувалися виведені з маріупольського меткомбінату «Азовсталь» українські військові. Загинули щонайменше 53 українські захисники, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу ПВК «Вагнер».

Фото: t.me/AzovstalFamilies

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-