Кляйне пояснила, навіщо росія розганяє фейк про участь в операції «підрозділів НАТО»

Кляйне пояснила, навіщо росія розганяє фейк про участь в операції «підрозділів НАТО»

Укрінформ
російські телеграм-канали після звільнення українською армією значної частини Харківської області стали масово поширювати фейк про участь у цій операції підрозділів Альянсу, щоб приховати факт, що рф зазнає поразки від Збройних сил України.

Про це заявила директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне на пресконференції в Укрінформі на тему: "Фейки про НАТО в окупованому Криму".

Кляйне зазначила, що більш як за шість місяців війни росія використала весь свій арсенал дезінформації про НАТО, включаючи фейки про відкриття баз НАТО на території України та вигадки про агресивність Альянсу щодо рф.

«В останній хвилі російської дезінформації, яка надійшла разом зі звільненням великої частини Харківської області Збройними силами України, ми бачимо дедалі більш перекручені історії. Наприклад, російські телеграм-канали стали масово, під копірку, поширювати фейк про те, що підрозділи Альянсу брали участь у звільненні населених пунктів у Харківській області», - сказала директор Центру інформації та документації НАТО.

Читайте також: Експерти пояснили, як перемогти рф в інформаційній війні

За її словами, такі дезінформаційні наративи у пропаганді кремля мають дві мети: приховати правду, що росія зазнає поразки від Збройних сил України і вкотре звинуватити НАТО в агресивності, нав'язуючи населенню уявлення про Альянс як про ворожу до росії організацію.

Кляйне зазначила, що в НАТО дуже серйозно ставляться до дезінформації і вважають найкращою відповіддю – переконатися, що факти і правда справді доступні.

«У разі дезінформації ми ретельно оцінюємо, чи потрібно нам відповідати, чи потрібно спростовувати цю інформацію. Водночас, ми дуже добре знаємо, що реагування на кожну дезінформацію також пов'язане з ризиком її посилення, тому потрібно завжди дивитися, як відповідати», - сказала директор Центру інформації та документації НАТО.

Як повідомлялося, станом на 16 вересня майже всю Харківську область було звільнено від російських військ. Після більш як п'яти місяців окупації російські війська залишили в регіоні зруйновані будинки та масові поховання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-