Українські організації Берліна просять німецький уряд надати ЗСУ танки

Українські організації Берліна просять німецький уряд надати ЗСУ танки

Укрінформ
Українські організації Берліна надіслали листа канцлеру ФРН Олафу Шольцу та міністру оборони Крістіне Ламбрехт з вимогою надати ЗСУ більше зброї, зокрема танків.

Лист є у розпорядженні Укрінформу.

«Ми звертаємося до вас, шановний пане канцлер, шановна пані федеральний міністр, не соромтеся своїх рішень, будь ласка, беріть на себе керівну роль. Послухайте своїх союзників, своїх партнерів по коаліції, які також звертаються до вас зі закликом надати Україні можливість якнайскоріше та якнайефективніше посилити опір російським агресорам. Будь ласка, підтримуйте Україну в її боротьбі, допоможіть Україні захистити наші спільні цінності», - йдеться у листі.

Зазначається, що Україна бореться, захищаючи своїх громадян уже дев'ятий рік. І більш як пів року росія веде проти нашої держави повномасштабну загарбницьку війну. Попри всі невтішні прогнози, українська армія перемагає, протягом останніх кількох днів звільнивши від окупантів великі території, де мешкають 150 тисяч людей. Президент путін не захоче миритися з цією ганьбою, він спробує знову захопити звільнені райони та з помсти знищити інфраструктуру України, застерігають автори листа.

Читайте також: Німецькі експерти пояснили, чому для ФРН важливо надати Україні танки Leopard

«Україна мусить захищатися. Але вона залежить від солідарності тих держав, котрі, як і ви, обстоюють свободу й демократію», - констатують українські активісти. Вони нагадують, що російська армія вчиняє злочини проти людства: в містах і селах, звільнених українською армією, задокументовані викрадення, вбивства та катування цивільного населення.

Підписанти зазначають, що визволення Київської області, острова Зміїний та успішний контрнаступ на Харківщині й Донеччині є переконливими доказами того, що українська армія може захищати власну країну та людей за наявності необхідної зброї.

«Аби захистити власну країну та людей, українська армія й надалі потребує підтримки. Зброєю. У тому числі зброєю з Німеччини. Бойові танки - це саме те, що потрібно Україні для скорішого встановлення миру», - наголошується у листі.

Читайте також: Танки для України: Зеленський розповів про «психологічний паркан» Німеччини

Його автори також наводять думки експертів щодо важливої ролі танків на фронті. Окрім того, вказується, що бойові машини типу Marder можуть бути передані зі складів промислових підприємств у будь-який час.

Лист підписали члени Альянсу українських організацій, до якого належать десять організацій.

Фото: ©Bundeswehr/Modes, Wikipedia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-