Україна здобула стратегічну інціативу на новому етапі війни - генерал Міллі

Україна здобула стратегічну інціативу на новому етапі війни - генерал Міллі

Укрінформ
Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі вважає непередбачуваною реакцію росії на невдачі, яких вона продовжує зазнавати на полі бою в Україні.

У зв’язку з цим він закликав американські війська до підвищеної пильності, передає Укрінформ із посиланням на Голос Америки.

«Війна зараз йде не надто добре для росії. Тому ми всі зобов'язані підтримувати високий рівень готовності», – сказав Міллі під час відвідин військової бази у Польщі.

За його оцінками, американські війська в Європі не опинилися перед підвищеною загрозою, але вони повинні перебувати в стані готовності.

«Під час війни ви просто не знаєте з високим ступенем впевненості, що відбудеться далі», - констатував генерал.

Читайте також: Штати поповнюють власні запаси озброєння, відправлені в Україну

Міллі не став робити припущень, якими можуть бути наступні кроки путіна, але зауважив, що війна перебуває на новому етапі, на якому Україна взяла стратегічну ініціативу.

«У зв'язку з цим ми повинні дуже уважно стежити за тим, якою буде реакція росії», - резюмував він.

Як повідомлялося, заступник міністра оборони США з питань політики Саша Бейкер заявив, що український контрнаступ на півдні демонструє «обнадійливі ознаки».

Читайте також: ЗСУ змінили уяву про сучасну війну – Голова Військового комітету НАТО

За його словами, українці демонструють «креатив», поєднуючи у своїх діях надане різними країнами озброєння. «Утім, росіяни - грізний супротивник і попереду чекає довга боротьба«, - зазначив заступник міністра оборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-