Зеленський: Україна обов’язково повернеться у Херсон, Бердянськ та всі окуповані міста

Зеленський: Україна обов’язково повернеться у Херсон, Бердянськ та всі окуповані міста

Укрінформ
Україна обов‘язково повернеться у Херсон, Бердянськ, в яких 17 вересня мали б відзначатися дні міст, та на всі окуповані російською федерацією території.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення наприкінці 206-го дня повномасштабної російсько-української війни, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні (17 вересня – ред.) в кількох наших містах мали б відзначатися їхні дні – дні міста. Зокрема, в Херсоні та Бердянську, які поки що залишаються під контролем окупантів. Поки що. Хоч би які сили окупанти витрачали на них і хоч би що вони там розказували, наш Херсон і наш Бердянськ жодної хвилини не втрачали своєї української душі, жодної хвилини не втрачали віри в Україну. І жодної хвилини ми про них не забуваємо й обов’язково повернемося", – сказав Зеленський.

Читайте також: Генштаб: росіяни готують шляхи відступу на Херсонщині - затопили дев’ять вагонів

Водночас він розповів, що звільнені райони Харківщини повертаються до життя – доправляються продукти, ліки, з‘являється енергозабезпечення, привезено пенсії, відновлюється робота транспорту, залізниці.

"Настане час – відбудуємо й усе, що зруйнували окупанти. І буде день, коли я зможу сказати це про кожне наше місто, яке поки що під окупацією. І про Херсон, і про Бердянськ, і про Донецьк, і про Луганськ, і про Маріуполь. Звичайно, і про Крим. Україна повернеться. Україна переможе!", – додав Президент.

Читайте також: Може так статись, що Крим повертатиметься дипломатичним шляхом - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-