У звільнених районах Харківщини знайшли понад 10 катівень – Зеленський

У звільнених районах Харківщини знайшли понад 10 катівень – Зеленський

Укрінформ
У звільнених від російських загарбників районах Харківської області знайдені понад десять катівень.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час відеозвернення наприкінці 206-го дня повномасштабної російсько-української війни.

Він розповів, що сьогодні в Ізюмі на Харківщині продовжились ексгумаційні роботи на місці знайденого масового поховання. За його словами, наразі проводяться експертизи тіл, отримані нові докази тортур, які застосовувалися до людей, що там поховані.

Читайте також: Харківщина: у деокупованій Козачій Лопані виявили катівню

"У звільнених районах Харківщини знайдено вже понад десять катівень у різних містах і селищах. Коли окупанти втікали, вони кинули й апарати для знущання. Навіть на звичайному вокзалі Козачої Лопані знайшли приміщення для тортур, знайшли інструменти для катувань струмом. Це просто вокзал! Катування було повсюдною практикою на окупованій території. Так робили нацисти. Так роблять рашисти. І відповідатимуть вони так само – і на полі бою, і в залах суду", – додав глава Української держави.

Зеленський запевнив, що буде встановлено особи всіх, хто катував, хто знущався, хто приніс це звірство з росії на українську землю.

Читайте також: Зеленський – про катування та авіаудари в Ізюмі: Не знаю, скільки тисяч там загинули

Як повідомлялося, з 6 вересня в Харківській області Сили оборони України звільнили від російських загарбників близько 8,5 тисяч квадратних кілометрів території, до 388 населених пунктів та майже 150 тисяч людей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-