Харківщина: у деокупованій Козачій Лопані виявили катівню

Харківщина: у деокупованій Козачій Лопані виявили катівню

Фото
Укрінформ
У звільненому від російських військових селищі Козача Лопань Харківської області керівництво Дергачівської окружної прокуратури провело огляд підвального приміщення так званої народної міліції, де загарбники катували людей.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомив у Телеграмі.

Огляд був проведений сьогодні, 17 вересня, у межах кримінального провадження за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, під час захоплення Козачої Лопані представники російської федерації створили псевдоправоохоронний орган, у підвальному приміщенні якого облаштували катівню, де піддавали тортурам цивільних.

Читайте також: Катували струмом та паяльником – мешканець Куп'янська розповів про російські тортури

Під час огляду правоохоронці вилучили документи, що підтверджують функціонування псевдовідділу поліції.

Слідством встановлені особи, які працювали на представників рф у селищі. Вживаються заходи щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності.

У звільненій Козачій Лопані виявили катівню / Фото: Офіс Генерального прокурора

Як повідомляв Укрінформ, з 6 вересня в Харківській області Сили оборони України звільнили від російських загарбників близько 8,5 тисяч квадратних кілометрів території, до 388 населених пунктів та майже 150 тисяч людей.

Станом на 16 вересня на звільнених від росіян територіях Харківської області правоохоронці виявили 10 катівень, шість із них – у місті Ізюм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-