Воєнні злочини рф в Україні: Чехія закликає негайно створити трибунал

Воєнні злочини рф в Україні: Чехія закликає негайно створити трибунал

Укрінформ
Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський виступив з ініціативою негайного створення Міжнародного трибуналу для покарання російської федерації за воєнні злочини в Україні.

Про це Ліпавський написав в суботу у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначив глава чеської дипломатії, росія залишила по собі в районі Ізюма братські могили сотень розстріляних і закатованих людей. Він наголосив, що в XXI столітті такі напади на цивільне населення є “немислимими та огидними”.

“Ми не повинні залишати це поза увагою. Ми виступаємо за покарання всіх воєнних злочинців. Я закликаю до швидкого створення спеціального Міжнародного трибуналу, який розслідуватиме злочин агресії”, - підкреслив Ліпавський.

Читайте також: Голова Міжнародної асоціації юристів підтримав створення міжнародного трибуналу для росії

Як повідомляв Укрінформ, у МВС України припускають, що кількість українських громадян, які загинули внаслідок дій військовослужбовців рф на території Харківської області, може бути значно більшою, ніж у Бучі.

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п’ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місць масового поховання, де після вигнання російських загарбників було знайдено понад 400 могил.

Фото: Zelenskiy / Official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-