ISW: Масові поховання в Ізюмі - свідчення того, що звірства росіян у Бучі не були аномалією

ISW: Масові поховання в Ізюмі - свідчення того, що звірства росіян у Бучі не були аномалією

Укрінформ
Масові поховання і катування цивільних, про які стало відомо після звільнення Бучі та Ізюму, свідчать, що росіяни вдаються до звірств на всіх окупованих територіях України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Відкриття масових поховань мирних жителів і камер тортур у щойно звільненому Ізюмі підтверджують, що звірства в Бучі не були аномалією, а вказували на поведінку армії рф на окупованих територіях", - зазначили аналітики.

При цьому вони нагадали, що Генштаб ЗСУ 16 вересня оприлюднив фото масового поховання в Ізюмі. Згодом президент Володимир Зеленський розповів про понад 400 тіл зі слідами тортур, а у Мінреінтеграції припустили, що кількість жертв може бути більшою, ніж в Бучі. 

Своєю чергою голова Нацполіції Ігор Клименко поінформував про 10 російських катівень у Вовчанську, Куп'янську, Балаклії та Ізюмі. Одна з них була розташована в Балаклійському відділі поліції. Начальник ГУ НП у Київській області Андрій Нєбитов розповів, що там "росіяни в масках катували мирних жителів оголеними електричними дротами".

Читайте також: Брінк – про масові поховання в Ізюмі: росія всюди залишає смерть і має за це відповідати

В Інституті вивчення війни припустили, що українські захисники під час звільнення окупованих населених пунктів, ймовірно, продовжуватимуть знаходити докази нових російських воєнних злочинів і звірств.

Як повідомлялося, завдяки контрнаступу українських військових із початку вересня звільнено 8500 кв. км території Харківщини з 388 населеними пунктами. За даними ОВА, захопленими залишаються тільки 6% області (з 32%). Операція зі звільнення Харківщини триває.

Фото: Телеграм Володимира Зеленського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-