Брінк – про масові поховання в Ізюмі: росія всюди залишає смерть і має за це відповідати

Брінк – про масові поховання в Ізюмі: росія всюди залишає смерть і має за це відповідати

Укрінформ
Жахливі новини про масові поховання в Ізюмі мають зміцнити колективну рішучість притягнути росію до відповідальності за її звірства та підтримати Україну.

Про це заявила посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк у Твітері, повідомляє Укрінформ.

«Жахливі новини про масове поховання в Ізюмі мають зміцнити нашу колективну рішучість притягнути росію до відповідальності за її звірства та підтримати Україну в її зусиллях захистити свою батьківщину та звільнити її громадян, які неймовірно страждають від російських військ», - зазначила пані посол.

Читайте також: За перший день ексгумації в Ізюмі виявили тіла 17 українських військових і 22 цивільних

Як повідомляв Укрінформ, у визволеному від російських загарбників Ізюмі Харківської області виявили поховання понад 400 цивільних і військовослужбовців.

Напередодні Зеленський сказав, що необхідні процесуальні дії там вже почалися, та заявив, що на місці злочину побувають міжнародні журналісти.

"В Ізюмі будуть журналісти - українські та міжнародні. Ми хочемо, щоб світ знав, що реально відбувається і до чого призвела російська окупація. Буча, Маріуполь, тепер, на жаль, Ізюм. росія всюди залишає смерть. І має за це відповідати", - заявив Зеленський у відеозверненні 15 вересня.

В ООН назвали шокуючим масове поховання в Ізюмі і заявили про готовність направити туди місію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-