Євросоюз засудив звірства російських вояк у місті Ізюм – Боррель

Євросоюз засудив звірства російських вояк у місті Ізюм – Боррель

Заява
Укрінформ
Європейський Союз шокований та рішуче засуджує звірства російських військовослужбовців на тимчасово окупованих територіях України, які були викриті після звільнення Харківщини та міста Ізюм.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Високого представника ЄС Жозепа Борреля, яка оприлюднена на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз глибоко шокований масовими похованнями із 440 тілами, що були знайдені українською владою в Ізюмі, у місті, яке було щойно звільнено від російських військових загарбників. Ми засуджуємо ці звірства у можливо рішучих термінах», - йдеться у документі.

Читайте також: Світ має відреагувати на звірства рф в Ізюмі - Зеленський

Як зазначається у заяві Високого представника ЄС, агресивна війна росії проти України залишає по собі слід крові та руйнації по всій Україні. Тисячі цивільних людей вже були вбиті, багато з них були піддані тортурам, знущанням, сексуальному насильству, вони страждали від насильницького викрадання та депортації. За словами Борреля, ця нелюдська поведінка російських військ, тотальна неповага до міжнародного гуманітарного права та до Женевських конвенцій, мають бути негайно зупинені.

«росія, її політичне керівництво, а також всі, хто є причетними до триваючих порушень міжнародного законодавства та міжнародного гуманітарного права в Україні, будуть притягнуті до відповідальності. ЄС буде підтримувати всі можливі зусилля у цьому сенсі», - наголосив Високий представник ЄС.

Читайте також: Умисне вбивство мирних жителів в Ізюмі не може бути виправданим – посол Ізраїлю

Як вже повідомлялося, у визволеному від російських загарбників Ізюмі Харківської області виявили поховання понад 400 цивільних і військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-