Держдеп відреагував на погрози росії щодо поставок Україні ракет ATACMS

Держдеп відреагував на погрози росії щодо поставок Україні ракет ATACMS

Укрінформ
Сполучені Штати надають Україні зброю для захисту територіальної цілісності від російської агресії.

Про це заявив речник Державного департаменту Нед Прайс, відповідаючи на прохання журналістів прокоментувати погрози росії на адресу США щодо поставок Україні ракет далекої дії, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо систем для України, то в мене немає відповіді на те, що ми сьогодні почули від російської федерації. Але я хотів би підкреслити, усе, що ми надали нашим українським партнерам, мало одну й тільки одну мету: дати їм можливість захистити свою країну, захистити свою територію, захистити свою свободу, захистити свою демократію від вторгнення російських агресорів», - сказав Прайс.

Читайте також: Якщо Україна каже, що їй потрібні танки, їх потрібно дати – президентка Єврокомісії

Він додав, що йдеться про забезпечення «наших українських партнерів тим, що їм потрібно для збереження свого суверенітету, незалежності й територіальної цілісності».

Згідно з повідомленнями російських пропагандистських змі, речниця мзс росії захарова у середу заявила, що США будуть визнані «безпосередньою стороною конфлікту в Україні», якщо вирішать надати Києву ракети більшої дальності.

Як раніше повідомляло агентство, Держдеп США оголосив про офіційне затвердження нового пакета оборонної допомоги для України за розпорядженням президента Байдена на суму $600 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-