Відповіддю на удари рф по інфраструктурі України має бути восьмий пакет санкцій – Зеленський

Відповіддю на удари рф по інфраструктурі України має бути восьмий пакет санкцій – Зеленський

Укрінформ
російські терористи вдаються до ганебної практики та завдають удари по енергетичній та гідротехнічній інфраструктурі України. Такі дії потребують рішучої відповіді з боку світової спільноти: запровадження восьмого пакета санкцій проти рф та визнання її країною терористом.

Як передає Укрінформ, про це під час традиційного відеозвернення заявив Президент України Володимир Зеленський.

«Якраз у час перебування Президентки Єврокомісії в Україні російська армія завдала нового ракетного удару по Кривому Рогу, по Кіровоградщині. В обох випадках – по гідротехнічних спорудах. Мета цих ударів абсолютно зрозуміла. Це удари саме по людях, по нормальності життя в Україні. Держава-терорист намагається показати, ніби вона може компенсувати такими ударами боягузтво й бездарність її військових, провал її намагань уникнути санкцій та економічної ізоляції. Ми ж у відповідь маємо показати, що на кожен прояв російського терору буде незмінно жорстка й принципова реакція. Тому й потрібен восьмий санкційний пакет ЄС», - наголосив Президент.

Читайте також: Ворожі ракети вдарили по інфраструктурі на Кіровоградщині

Також він відзначив, що потрібне й принципове рішення Сполучених Штатів Америки щодо держави-терориста, юридичне визнання цього статусу. Зеленський нагадав, що це питання обговорювалось нещодавно під час візиту в Київ держсекретаря США Ентоні Блінкена, а також під час контактів з конгресменами.

Глава держави підкреслив, що наразі особливо актуально стоїть питання надання Україні систем ППО/ПРО.

«Потрібен прогрес у наданні Україні систем протиповітряної оборони. Ми вже маємо домовленості з певними країнами, наші дипломати працюють з іншими. Хочу підкреслити, що без надання нам достатньої кількості достатньо ефективних систем ППО, які захистять українське небо, росія й далі відчуватиме безкарність і провокуватиме нові локальні та глобальні кризи. Тож захист України від російських ракет – це справді базовий елемент глобальної безпеки», - підкреслив Президент.

Читайте також: росія щільно нищить критичну інфраструктуру України - МВС

Він також відзначив, що загалом підтримка України зброєю, снарядами, фінансами має вирішальне значення для миру у Європі. Про це йшлося з представниками провідних аналітичних центрів Польщі, Британії, Франції та США, які прибули в Київ. Крім того, Володимир Зеленський обговорив подальшу підтримку України і з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

«Ми обговорили різні безпекові питання, зокрема російські ракетні удари, оборонну допомогу, тренування наших військових, перспективи розвитку ситуації на полі бою, відновлення критичної інфраструктури перед зимовим періодом. Я вдячний пану Премʼєр-міністру за вже надану нам підтримку, зокрема фінансову, за кошти на закупівлю газу. І за розуміння тих кроків, які ми маємо зробити, щоб зламати терористичні плани росії», - наголосив Президент.

Читайте також: На кожен прояв терору росії буде жорстка й принципова реакція - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, увечері 14 вересня авіація росії завдала удару крилатими ракетами "Кинжал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри.

Сьогодні ворог знов завдав ракетного удару по Кривому Рогу на Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-