росія щільно нищить критичну інфраструктуру України - МВС

росія щільно нищить критичну інфраструктуру України - МВС

Укрінформ
Українські поліцейські впродовж минулої доби зафіксували обстріли рф 38 населених пунктів.

Про це в ефірі телемарафону новин заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, що кількість ворожих обстрілів на вщухає. За минулу добу поліція зафіксувала обстріли (рф – ред.) 38 населених пунктів. Окрім цього, ворог почав щільно нищити критичну інфраструктуру України. І вчорашній, і сьогоднішній обстріли дамби у Кривому Розі є тому підтвердженням», - зазначив він.

На думку Єніна, це свідчить про те, що росіяни бажають, зокрема, тероризувати мирних громадян і створювати умови для затоплення міст та інших населених пунктів, залишати їх без води.

Читайте також: Ворожі ракети вдарили по інфраструктурі на Кіровоградщині

«Окрім Кривого Рогу, росіяни обстрілювали й інші населені пункти, як-от Дніпропетровщини, Херсонщини, Донеччини, пошкодили там і газогін, і насосну станцію. Тобто, очевидно, що росіяни направляють свою зброю проти критичної інфраструктури, яка необхідна для життєзабезпечення наших громадян», - поінформував перший заступник міністра.

Єнін зазначив, що від цих обстрілів страждають, як правило, приватні домогосподарства, заклади охорони здоров’я тощо. «І це ніщо інше, як бажання воювати саме з мирним населенням», - уточнив посадовець.

Читайте також: росіяни знову завдали ракетного удару по гідротехнічній споруді у Кривому Розі

При цьому, відповідаючи на питання, чиновник сказав, що ЗСУ роблять максимум для того, щоб відтіснити рф від великих населених пунктів.

«Наприклад, завдяки звільненим територіям Харківщини російська сторона значною мірою обмежена у використанні арсеналу ракетно-артилерійського озброєння, яке здатне наносити шкоду тому ж Харкову. Але говорити про те, що ракетна небезпека вщухла, безумовно, не доводиться», - поінформував він.

Єнін заявив, що уряд і місцеві органи влади активно працюють над створенням резервних потужностей на випадок критичних ситуацій з об’єктами інфраструктури, і те ж саме стосується підготовки до опалювального сезону.

Як повідомлялося, СБУ відкрила справу про ворожі ракетні удари по дамбі на Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-