росіян «забули» повідомити про «перегрупування» на Харківщині – розвідка

росіян «забули» повідомити про «перегрупування» на Харківщині – розвідка

Укрінформ
Є офіційна версія генштабу російської федерації і міністерства оборони про перегрупування, але про її точно "забули" повідомити особовому складу, який був у Харківській області.

Про це заявив представник ГУР МО України Андрій Юсов, повідомляється на сайті ГУР, передає Укрінформ.

"Вони не в курсі про перегрупування і активно розповідають своїм співрозмовникам на іншому кінці дроту про втечу, про колосальні втрати, про полон, в який потрапляє значна кількість підрозділів, про кадирівців, які тікають з поля бою. Це добра терапія, тому що люди, які слухають це на території РФ, часто кажуть: “Та ну, не може такого бути, тут же по телевізору зовсім інше показують. Скоро вам допоможуть”. Тоді російський солдат каже своїй мамі або дружині: “Ні, не допоможуть”, - сказав Юсов.

Читайте також: На Харківщині після деокупації затримали вже 16 колаборантів

На думку Юсова, можливо, ці розмови допоможуть певній кількості зазомбованих росіян відключитися від телевізора і російської пропаганди.

"Якщо мова йшла про заробіток, то заробітку тут не буде. Буде смерть і полон”, – зазначив представник ГУР МО.

Юсов також зауважив, що ГУР МО України активно співпрацює з нашими західними партнерами

“Сьогодні можна говорити, що українська воєнна розвідка – одна з найсильніших в Європі. І той досвід, який ми отримали і використовуємо, в першу чергу на передовій, він неоціненний і дуже корисний для повного визволення України від російських загарбників.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ за п’ять днів з боями пройшли 110 кілометрів - Зеленський

Надзвичайно активна нині співпраця українських спецслужб, і воєнної розвідки зокрема, з нашими західними партнерами. Максимальний рівень підтримки і взаємодії, обмін різноманітною інформацією і в тому обсязі, який потрібен Україні. Ми дуже вдячні нашим партнерам і союзникам, усім тим, хто в антиросійській коаліції допомагає Україні боротися з загарбниками. Водночас головна ставка робиться на внутрішні сили, на внутрішню інформацію, на те, що ми самі отримуємо і здобуваємо.

"І коли ми говоримо про обмін, то це саме обмін. Це не отримання інформації в односторонньому порядку. Наші союзники і партнери так само надзвичайно багато для себе отримують від співпраці з Україною”, – зазначив Юсов.

Читайте також: На звільненій Харківщині наступного тижня вже можна буде дивитись і читати українське – Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, за даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, співвідношення втрат захисників України та військ російської федерації за час контрнаступу Збройних сил України складає 1 до 9, а то й 1 до 10.

За даними Міністерства оборони України, з 6 вересня в Харківській області від російських загарбників звільнені близько 8500 квадратних кілометрів території та близько 388 населених пунктів.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-