На звільненій Харківщині наступного тижня вже можна буде дивитись і читати українське – Ткаченко

На звільненій Харківщині наступного тижня вже можна буде дивитись і читати українське – Ткаченко

Укрінформ
Жителі звільнених від російських загарбників територій Харківської області наступного тижня вже зможуть дивитись та читати українське.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко написав у Телеграмі.

За словами міністра, "ми бачимо на звільнених українських територіях від російської окупації інформаційну бульбашку, абсолютно викривлений інформаційний світ".

"Починаючи від того, що нашим людям нав'язували думку, що якщо ЗСУ увійдуть на ці території - українці будуть покарані за те, що вони були в окупації, закінчуючи тим, що частина українців зі звільнених територій не знали ні про Бучу і Маріуполь, ні про інші жахливі злочини, які скоїла росія в Україні", - зазначив Ткаченко.

За його словами, "на наступному тижні жителі деокупованих територій Харківської області вже зможуть дивитись та читати українське".

"В той же час ми чітко бачимо, що інформаційні декорації росіян в самій росії сипляться. Не спромогтись створити лінію оборони за 4 дні нашого контрнаступу, протягом кількох днів замовчувати в своїх ЗМІ про реальний стан речей, або просто заперечували те, що відбувається - це свідчення лише того, що наші асиметричні дії в цій війні є успішними, а пропагандистська та військова машини кремля не пристосовані до сучасних реалій та викликів", - наголосив очільник МКІП.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ за п’ять днів з боями пройшли 110 кілометрів - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, до початку вересня росіянами була тимчасова захоплена майже третина Харківщини. У ході масштабного наступу ЗСУ звільнені пона 300 населених пунктів, зокрема Балаклія, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ, Великий Бурлук, Шевченкове, Дворічна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-