ЗСУ вже звільнили на Харківщині понад 300 населених пунктів

ЗСУ вже звільнили на Харківщині понад 300 населених пунктів

Укрінформ
На Харківщині в ході контрнаступу ЗСУ звільнено більш як 300 населених пунктів.

Про це повідомила журналістам у Балаклії заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Укрінформ.

«Операція по звільненню Харківської області тривала декілька днів, і вона планувалася на декілька днів. І починаючи з 6 вересня по сьогодні звільнено 3800 квадратних кілометрів, більше 300 населених пунктів і близько 150 тисяч наших людей стали вільними від окупації, де вони фактично були заручниками», - сказала Маляр.

Читайте також: Це була блискуча операція – Годжес про наступ України на Харківщині

Заступниця міністра оборони зазначила, що операція триває і триватиме до повного звільнення Харківщини, подробиці не розголошуються.

Вона зауважила, що вражає стійкість і дух українців, тому що росіяни позбавили жителів захоплених територій будь-якого зв’язку.

«Їм говорили, що України нема, що в Україні вже інший президент, що Україна за ними не прийде. Але вони всі стійко чекали, вірили, що Збройні сили прийдуть і звільнять їх», - сказала Маляр.

Читайте також: Командування втекло: полонений загарбник на Харківщині закликає війська рф здаватися

Як повідомлялося, до початку вересня на Харківщині було тимчасово захоплено майже третину області. В ході масштабного наступу ЗСУ вже звільнено міста Балаклія, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ, селища Великий Бурлук і Дворічна, села у Дергачівській і Золочівській громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-