Поки лише вигадки: Маляр закликала не довіряти усьому, що пишуть у мережі про ЗСУ

Поки лише вигадки: Маляр закликала не довіряти усьому, що пишуть у мережі про ЗСУ

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошує, що лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого ступеню секретності, і закликає довіряти тільки офіційним джерелам та офіційним особам.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Фейсбуці.

За словами заступниці міністра, “за посадою, лише обмежене коло осіб має доступ до державної таємниці найвищого ступеню секретності”. Вона наголосила, що в межах повноважень знає, хто яку операцію на сході чи півдні планував, хто був проти чого і хто за. Але нині бачить, що деякі користувачі соцмереж пишуть про деталі планування військових операцій та прийняття рішень так, ніби теж мають доступ і ніби в них є законний дозвіл це поширювати.

“Я би, звісно, звернулась до правоохоронних органів, щоб знайшли того, хто “зливає” державну таємницю. Але поки що тільки вигадки і плітки пишуть. Як було і є насправді “лідерам думок” і телеграмканалам поки ніхто не повідомив - і це тішить. Втім, якщо станеться несанкціонований витік інформації - будемо реагувати відповідно до закону”, - наголосила Маляр.

Вона зауважила, що “зараз дуже динамічний час, і якась частина таємної інформації законним шляхом оперативно набуває статусу доступної та оприлюднюється. Тобто підхід у держави дуже гнучкий і орієнтований на потреби та запити суспільства”.

Читайте також: У Міноборони уточнили дані про звільнені території Харківщини - 388 населених пунктів

“Разом з тим, ви повинні чітко розуміти, що навіть коли є законні підстави поширити таємну інформацію, то довіряти можна тільки офіційним джерелам та офіційним особам, які реально мають доступ до неї, а не тим хтось щось переказав”, - заявила Маляр.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Маляр закликала передчасно не поширювати інформацію про звільнення українськими військовими від російських загарбників населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-