Ворог продовжує бити по цивільній інфраструктурі України, на Херсонщині активні бойові дії - зведення ОВА

Ворог продовжує бити по цивільній інфраструктурі України, на Херсонщині активні бойові дії - зведення ОВА

Укрінформ
російські загарбники минулої доби, 14 вересня, не припиняли обстріли регіонів України, у Херсонській області продовжують мародерити.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 четверга, 15 вересня.

Сьогодні вночі ворог поцілив по одному з об’єктів інфраструктури у Запоріжжі. Постраждалих немає. Руйнувань зазнала електропідстанція: вона знеструмлена, а також вибиті шибки у приміщеннях.

У Дніпропетровській області росіяни вночі 5 разів обстріляли Нікопольський район. У Марганецькій громаді пошкоджена лінія електропередач. У Нікополі пошкоджені близько 10 будинків, 114 панелей сонячної станції, санаторій і два підприємства. Люди не постраждали.

У Кривому Розі, по якому росіяни вчора ввечері вдарили сімома ракетами, усю ніч тривала ліквідація наслідків атаки. Йшов ремонт гідротехнічних споруд та пониження рівня води у річці Ігнулець. На місці працюють рятувальники та аварійні служби. Робота триває. У місті підтоплено понад 100 приватних будинків та подвір’їв. Люди евакуйовані.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ за п’ять днів з боями пройшли 110 кілометрів - Зеленський

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Київському району Харкова, ракета впала на землю в лісосмузі.

У Харківській області загарбники вчора ввечері били по Вовчанську, пошкоджено 5 будинків. Жертв та постраждалих немає.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби госпіталізували одну людину у Шевченковому Куп‘янського району після підриву на міні.

У Луганській області ситуація на лінії зіткнення є складною. За ніч ворог здійснив 7 мінометних та 11 артобстрілів. 4 рази росіяни застосовували РСЗВ і двічі - танки.

У Донецькій області вночі війська рф скоїли авіаудар по Бахмуту, зруйнована багатоповерхівка, під завалами можуть бути люди. Триває рятувальна операція.

З "Ураганів" росіяни обстріляли Мирноград, поранена одна людина. Також був обстріляний Торецьк, пошкоджена лікарня, поранена одна людина. Ворог здійснив масований обстріл центральної частини Авдіївки, наслідки уточнюються.

Читайте також: За добу загарбники вбили двох цивільних на Донеччині

Крім того, за добу обстріляні Миколаївка, Авдіївка, Красногорівка, Часів Яр, Новобахмутівка, Карлівка, Тоненьке, Курдюмівка, Північне, Сокіл. Пошкоджено 5 багатоповерхівок, 7 приватних житлових будинків, приміщення ТЕС, 10 гаражів, 2 автомобіля, лінія електропередач.

За минулу добу на Донеччині двоє людей загинули і 13 дістали поранення.

Вночі російські війська вели обстріли околиць Миколаєва. Детальна інформація уточнюється.

Опівночі ворог завдав ударів по селу Шевченко Шевченківської громади та селу Мішково-Погорілове Мішково-Погорілівської громади. Наслідки уточнюються.

Також сьогодні вночі ракетні удари були завдані по інфраструктурному об'єкту в селі Чорноморка Чорноморської громади. Постраждалих немає.

Вночі ворог неодноразово бив по Очакову, влучання переважно по аквазоні. Постраждалих немає.

З вечора і протягом ночі ворожі обстріли фіксувалися на околицях сіл Солончаки, Дмитрівка, Яселка, Іванівка, Куцуруб Куцурубської громади. Села Іванівка і Яселка знеструмлені. Постраждалих немає.

Сьогодні зранку агресори обстріляли околиці села Новоолександрівка Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Під постійним вогнем залишаються села на лінії розмежування у Березнегуватській громаді. Вчора з вечора до 4:00 обстріли були переважно за межами населених пунктів Широке та Червона Долина, є влучання по сільськогоспдарських будівлях.

Читайте також: У Херсоні військові рф вчинили провокацію, убивши мирних мешканців

У Херсонській області ситуація залишається надзвичайно складною. Тривають активні бойові дії. У тимчасово захоплених населених пунктах тривають мародерство, захоплення приміщень росіянами. У Херсоні загарбники захопили приміщення обласної бібліотеки для дітей та приміщення банку. У Новій Каховці захоплене приміщення енергетичної компанії, росіяни викрали матеріальні цінності вартістю понад пів мільйона гривень.

Збройні сили України уразили три райони зосередження ворожих сил і засобів у Миловому і Дудчанах, та три пункти управління в Урожайному та Херсоні.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-