Лідер республіканців у Сенаті закликав Байдена надати Україні ракети ATACMS

Лідер республіканців у Сенаті закликав Байдена надати Україні ракети ATACMS

Укрінформ
Голова республіканської меншості у верхній палаті Конгресу США Мітч Макконнелл виступив із закликом до адміністрації Байдена забезпечити Україну потужнішою зброєю, зокрема, далекобійними ракетами ATACMS.

Таку заяву Макконнелл зробив під час виступу в сесійній залі Конгресу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Українці потребують більше зброї, вони мають почати отримувати її швидше. Крім того, їм потрібні нові можливості, такі як ракети ATACMS більшого радіуса дії, танки та більші безпілотники», - сказав головний республіканець у Сенаті США.

Він закликав не зволікати з військовою допомогою Україні й нагадав, що попередні «вагання Заходу» з постачанням зброї коштувало життів.

Читайте також: В ОП назвали види озброєнь, які прискорять вигнання загарбників

«Не обов’язково, щоб уся ця зброя надходила з Америки. Але не помиліться: наші союзники чекають від нас сигналів»,- наголосив впливовий американський законодавець.

Макконнелл додав: «Президент Байден повинен чітко пояснити Західній Європі необхідність вагомого, конкретного і швидкого внеску в Україну».

Читайте також: Вашингтон надає Україні більше зброї, ніж про це оголошує публічно - Politico

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Білий дім підтвердив, що готує новий пакет оборонної допомоги Україні, про який оголосить найближчими днями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-