Глави МЗС України, Литви та Ірландії обговорили поставки зброї

Глави МЗС України, Литви та Ірландії обговорили поставки зброї

Укрінформ
Міністри закордонних справ України, Литви та Ірландії Дмитро Кулеба, Ґабрієлюс Ландсбергіс та Саймон Ковені обговорили поставки зброї для України.

Про це повідомив глава української дипломатії на спільній з міністрами Литви та Ірландії пресконференції в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми проговорили і конкретні двосторонні поставки, які здійснює Литва, і за які ми вдячні, а також підтримку Ірландії зусиль Європейського Союзу зі зміцнення української обороноздатності. Для мене було надзвичайно важливо не просто почути запевнення колег у тому, що вони і надалі продовжуватимуть свою підтримку», - сказав Кулеба.

Міністр підкреслив, що сторони обговорили конкретні речі, які можуть бути зроблені для того, щоб в України було більше зброї, у тому числі у військово-морських сил нашої держави.

Крім того глава МЗС Литви поінформував про сьогоднішнє рішення уряду його країни, який оголосив про додаткові постачання БТРів, два з яких мають надійти до України найближчим часом.

Читайте також: Глава МЗС Ірландії пообіцяв Україні підтримку у відбудові та на шляху до членства в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, Кулеба в деталях поінформував глав МЗС Литви та Ірландії про концепцію гарантій безпеки для нашої держави.

13 вересня Офіс Президента опублікував гарантії безпеки України. Рекомендації передбачають створення Київського безпекового договору, який має об’єднувати Україну та групу держав-гарантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-