Гуменюк розповіла, скільки російських кораблів із «Калібрами» зараз у Чорному морі

Гуменюк розповіла, скільки російських кораблів із «Калібрами» зараз у Чорному морі

Укрінформ
російська федерація намагається створити враження посилення загрози та тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі чотири надводних та один підводний носій крилатих ракет «Калібр».

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Наразі ситуація досить стабільна, хоча окупанти намагаються створити враження посилення загрози, оскільки підтягнули збільшену кількість ракетоносіїв – це чотири надводних і один підводний ракетоносій. Сумарна кількість "Калібрів" у такому випадку становить 36 одиниць, які можуть бути застосовані, в тому числі й по критичній інфраструктурі України, як це було вже продемонстровано ворогом», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Ракетні війська й артилерія ЗСУ уразили дев'ять ворожих пунктів управління

Вона закликала громадян свідомо ставитись до попереджень про повітряну небезпеку і перебувати в укриттях.

Гуменюк також повідомила, що російські кораблі бояться наближатись до українського узбережжя, оскільки не мають проти українських ракет протиповітряної парасольки, яка була знищена на острові Зміїний.

Як повідомляв Укрінформ, на початку липня підрозділи ЗСУ завершили військову операцію із зачищення острова Зміїний від техніки та озброєння російських загарбників, що втекли до тимчасово окупованого Криму. На острів був доставлений прапор України.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 53 650 російських загарбниківЧитайте також: У Харкові відновили дві магістральні лінії електропостачання

За даними Forbes, росіяни втратили на Зміїному і в навколишніх водах техніки та озброєння майже на 1 млрд дол. Найбільшою втратою загарбницької армії став флагман чорноморського флоту - ракетний крейсер "москва" вартістю 750 млн доларів, що брав участь у захопленні острова.

14 липня ворог завдав авіаудару по Зміїному, щоб знищити залишки своєї техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-