Контрнаступ довів, що ЗСУ дуже ефективно застосовують західну зброю – Пентагон

Контрнаступ довів, що ЗСУ дуже ефективно застосовують західну зброю – Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США дало високу оцінку вмінням українських військових застосовувати надані їм західні зразки сучасних озброєнь.

Про це заявив у вівторок під час брифінгу в Міноборони США речник відомства генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми ведемо постійний діалог, щоб визначити потреби наших українських партнерів – в залежності від розвитку подій на місцях. І як ми побачили, про що свідчить цей контрнаступ, вони використовують наявне озброєння дуже ефективно, щоб змінити динаміку на полі бою», - зауважив представник Міноборони США.

Читайте також: Це була блискуча операція – Годжес про наступ України на Харківщині

Він уточнив, що американська сторона «дуже тісно» працює з Україною і міжнародним співтовариством, щоб забезпечити допомогу українській стороні як у короткій, так і тривалій перспективах.

Тим часом, у відповідь на запитання щодо термінів поставок ЗСУ нових видів озброєнь, зокрема, протиповітряних систем NASAMS, Райдер зазначив, що Пентагон працює з виробниками цих систем, щоб забезпечити їх для України.

Читайте також: З величезною цікавістю спостерігали, як росіяни тікають - ексгенсек НАТО

Генерал також зазначив, що на українській території досі спостерігається «масова присутність» російських сил попри те, що частина їх, особливо на північному сході, в районі Харківської області повернулися через кордон назад у рф.

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх днів противник продовжує зосереджувати зусилля на зриві активних дій українських військ на окремих напрямках. За інформацією українського Генштабу, ЗСУ за сьогодні відбили атаки ворога поблизу восьми населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-