Ударами по енергосистемі України путін хоче занурити в темну холодну зиму всю Європу - розвідка

Ударами по енергосистемі України путін хоче занурити в темну холодну зиму всю Європу - розвідка

Укрінформ
Обстріли рф енергетичної інфраструктури України можуть вплинути і на інші атомні об'єкти - путін хоче занурити в темну холодну зиму Україну і всю Європу.

Про це заявив речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

"Останні удари по енергетичній системі та критичній інфраструктурі України – це планомірні дії агресора, і цілком можливо уявити й інші сценарії. Україна, зі свого боку, до цього готується. Але це також виклик усьому світові, наскільки активно треба допомагати Україні у питаннях забезпечення протиповітряної оборони, протиракетної оборони і наскільки активно треба тиснути на режим путіна і блокувати всі можливості подібного терору. Це однозначне порушення правил і норм ведення війни, це порушення гуманітарного права. путін хоче занурити в темну холодну зиму Україну і всю Європу", - сказав речник.

Він додав, що у РФ залишається велика кількість ракет Х-22, якими вона може завдавати ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України далеко від лінії фронту.

Читайте також: Укренерго мобілізувало всі резерви для відновлення енергопостачання в Харкові

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 11 вересня, російські війська завдали ракетних ударів по українських ТЕЦ, у результаті чого низка областей лишилися на деякий час без електропостачання. За кілька годин електроживлення було відновлено.

Однак вранці 13 вересня вийшла з ладу резервна лінія, яка живила населені пункти Харківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-