На півдні Сили оборони завдали понад 100 ударів по позиціях росіян

На півдні Сили оборони завдали понад 100 ударів по позиціях росіян

Укрінформ
На півдні Сили оборони України здійснили понад сотню вогневих ударів по позиціях російських загарбників, районах зосередження живої сили й бойової техніки ворога в тилу, двічі атакували понтонні мости в Херсонській області, унеможлививши їх подальше використання.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування "Південь" повідомляє у Фейсбуці.

Зазначається, що обстановка в південнобузькій операційній зоні залишається напруженою, динамічною в розвитку подій, проте під контролем у Сил оборони України.

Тривають активні бойові дії вздовж усієї лінії зіткнення. Загарбники намагаються організувати контрнаступальні дії та здійснюють вогневий тиск на підрозділи українських військ ракетно-артилерійськими ударами за підтримки авіації.

Протягом ночі ворог двічі атакував винищувачами позиції українських захисників. Також російські війська завдавали ракетних ударів і застосовували важку артилерію по територіальних громадах уздовж лінії зіткнення та в тилових районах.

Зокрема, по Баштанському району Миколаївської області близько півночі ворог ударив ракетами зенітно-ракетної системи С-300, влучивши по об’єкту транспортної інфраструктури.

"Нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено понад сотню вогневих ударів по ворожих позиціях, районах зосередження живої сили та бойової техніки в тилу, двічі атаковано понтонні мости через Інгулець та Дніпро", — повідомили в ОК "Південь".

Наголошується, що Сили оборони України здійснюють цілодобовий вогневий контроль мостів і переправ, не дозволяючи загарбникам забезпечити поповнення запасів бойової техніки та боєприпасів.

За даними ОК "Південь", у результаті нічних боїв противник втратив 10 представників особового складу, один танк Т-72, одну самохідну артилерійську установку та одну автомобільну техніку.

У районі Нової Каховки та Дар’ївки українськими захисниками уражені два понтонні мости, наведені ворогом через Дніпро та Інгулець, їх подальше використання неможливе.

У корабельному угрупованні ворожого флоту в Чорному морі, згідно з даними ОК "Південь", продовжують бойове чергування чотири надводні носії високоточної зброї із сумарним залпом 26 крилатих ракет "Калібр", також маневрують уздовж кримського узбережжя три великі десантні кораблі.

"Не виключено, що, прикриваючи свої поразки по лінії фронту, ворог може активізувати ракетні удари та обстріл реактивними системами залпового вогню, важкою артилерією тилових районів та вивільнених населених пунктів", — попередили в командуванні.

Читайте також: росіяни за добу обстріляли вісім областей України — зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня близько півночі російські війська обстріляли селище Березнегувате Баштанського району Миколаївської області. Пошкоджень від ворожого вогню зазнали газопровід, житлові будинки, магазини, адміністративна будівля та технічні споруди комунального підприємства.

Увечері 11 вересня загарбники били по прилеглій території села Калачеве Березнегуватської громади.

У Дніпропетровській області в ніч на 12 вересня російські війська завдавали ударів по Нікопольському та Криворізькому районах з реактивних систем залпового вогню "Ураган" і "Град", а також з важкої артилерії.

Нікопольський район ворог накривав вогнем тричі, поціливши по трьох громадах — Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. Загиблих і поранених немає. Пошкоджені приватні будинки, ліцей та електромережі.

У Криворізькому районі ворог завдав удару по Зеленодольській громаді — понівечені будинки й газогін. Люди не постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-