росіяни за добу обстріляли вісім областей України — зведення ОВА

росіяни за добу обстріляли вісім областей України — зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби опинилися вісім областей України, по всій території Херсонської області загарбники посилили адміністративно-поліцейський режим.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 понеділка, 12 вересня.

У Запорізькій області близько 00:40 російські війська завдали ракетного удару по Запоріжжю. Ворожим вогнем пошкоджений один із об’єктів інфраструктури на околицях міста. Постраждалих немає. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

У Полтавській області вчора ввечері в Кременчуцькому районі силами протиповітряної оборони збиті дві російські ракети. Унаслідок ворожого удару по ТЕЦ у Харківській області сталося аварійне відключення електроенергії на території декількох регіонів, зокрема в Полтавській області. Станом на цей час перепідключення, подача електричної енергії та водопостачання відновлені.

У Сумській області в ніч на 12 вересня російські війська вдарили з мінометів по Білопільській громаді (зафіксовані 15 влучань). Без наслідків.

По Середино-Будській громаді ворог учора вдарив з міномета чотири рази. У бік Шалигінської громади росіяни відкривали вогонь з великокаліберного кулемета: три довгі черги в напрямку села Катеринівка. Жертв і руйнувань немає.

Читайте також: Штати відреагували на ракетні удари рф по інфраструктурі України

У Дніпропетровській області загарбники обстріляли Нікопольський і Криворізький райони. Загалом під удар потрапили чотири громади. У Нікопольському районі ворожим вогнем пошкоджені будинки, ліцей та лінія електропередач, у Криворізькому — будинки й газогін. Усюди без постраждалих.

У Харківській області внаслідок ракетних ударів російських військ по критичній інфраструктурі в ніч на 12 вересня одна людина загинула, тривають пошуки. Пожежа ліквідована, електропостачання відновлене.

Ще одна ворожа ракета влучила по Новобаварському районі, унаслідок чого зазнали пошкоджень будинки, постраждала одна людина.

Удень загарбники вдарили по Чугуївській громаді. Унаслідок удару по навчально-спортивному центру виникла пожежа. Жертв і постраждалих немає.

У Луганській області ситуація напружена, тривають позиційні бої. Колаборанти масово залишають територію регіону.

На Бахмутському напрямку по позиціях захисників Луганської області ворог за ніч здійснив сім артилерійських та шість мінометних обстрілів, п'ять разів ударив з реактивних систем залпового вогню. Також загарбники вчинили одну спробу прорватися на танку та вкотре завдали ракетного удару.

У Донецькій області в ніч на 12 вересня російські війська вдарили ракетою по Краматорську, унаслідок чого пошкоджень зазнали медичний заклад і приватні будинки. За попередніми даними, без жертв. Протягом доби загарбники використовували артилерію, реактивні системи залпового вогню «Ураган» і «Град», ракету зенітного ракетного комплексу С-300.

Унаслідок ворожих обстрілів Авдіївки, Краматорська, Слов’янська, Бахмута, Миколаївки, Карлівки та інших населених пунктів області пошкоджень зазнали три багатоповерхівки, п'ять приватних житлових будинків, складське приміщення, Авдіївський коксохімічний завод, торговельний центр, будівля центру надання адміністративних послуг, приміщення розважального центру та заводу.

За добу по Донецькій області троє загиблих і дев'ятеро поранених.

У Миколаївській області вчора близько півночі ворожих обстрілів зазнало селище Березнегувате Березнегуватської громади — пошкоджені газопровід, житлові будинки, магазини, адміністративна будівля й технічні споруди комунального підприємства.

Також учора ввечері зафіксовані обстріли російськими військами прилеглої території села Калачеве Березнегуватської громади. Детальна інформація уточнюється.

У ніч на 12 вересня, як і вчора, зафіксовані ворожі обстріли селища Широке Широківської громади. Влучання відбулися по відкритих територіях та дорожньому покриттю. Постраждалих немає. Також уночі загарбники вдарили по околицях села Новоолександрівка Інгульської територіальної громади. Постраждалих і руйнувань немає.

У Херсонській області обстановка залишається складною. російська армія обстріляла селище Архангельське, села Любимівка, Ольгине та Станіслав. Від ворожого вогню пошкоджень зазнали житлові будинки, серед місцевих є загиблі та поранені.

По всій території Херсонської області військові російської федерації посилили адміністративно-поліцейський режим, заборонений в’їзд і виїзд з населених пунктів, введена комендантська година. У Херсоні російські військові обікрали будинки по вулицях Озерна, Кримська та Офіцерська.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Одеській, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Кіровоградській, Чернігівській, Київській та Житомирській областях.

Читайте також: Південь: ЗСУ ліквідували 40 росіян, чотири танки та склад боєприпасів

Як повідомляв Укрінформ, за 11 вересня Сили оборони витіснили ворога з понад 20 населених пунктів України, проводяться взяття їх під повний контроль та стабілізаційні заходи.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-