Німецька зброя допомагає українцям у контрнаступі - Шольц

Німецька зброя допомагає українцям у контрнаступі - Шольц

Укрінформ
Німецька зброя допомагає українським військам успішно вибивати російських загарбників зі своєї території.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільній з ізраїльським колегою Яїром Лапідом пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шольц підкреслив, що Німеччина разом з партнерами надають «дуже широку підтримку» Україні в плані воєнної техніки.

«Ми, зокрема, поставили дуже ефективне озброєння, яке має значення, робить зміни в поточній битві», - зазначив політик. У цьому контексті він згадав зенітні самохідні артилерійські установки Gepard, самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000, реактивні системи залпового вогню MARS II – озброєння, які «насправді роблять внесок у те, що стало наразі можливим у боях на сході і що призвело до змін, які ми бачимо».

Шольц повторив обіцянку продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, зокрема, взяти на себе провідну роль у розвитку артилерії та ППО українських Збройних Сил, у тому числі за допомогою систем ППО IRIS-T. Канцлер заявив, що на додаток до тих, які буде поставлено, прийняте рішення замовити подальші подібні системи, яких немає досі навіть на озброєнні Бундесверу.

На запитання, чи готова Німеччина в нових умовах, які складаються у зв’язку з контратакою ЗСУ, все ж таки вирішити на користь поставок бойових танків Leopard 2, глава уряду ФРН повторив традиційне: «Позиція залишається незмінною: не буде односторонніх дій Німеччини».

Читайте також: ФРН передасть Україні дві системи IRIS-T до кінця року, ще дві на початку наступного – посол

Як повідомлялося, Німеччина за останній тиждень передала Україні радіолокаційну станцію COBRA і п’ять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.

Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен повідомила про плани ФРН поставити Україні дві системи протиповітряної оборони IRIS-T до кінця цього року і ще дві – на початку наступного.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-