Колаборанти із півдня України тікають швидше від російських військ

Колаборанти із півдня України тікають швидше від російських військ

Укрінформ
Колаборанти з півдня нашої держави евакуюються навіть швидше від військ рф, оскільки розуміють, що з поверненням української влади на тимчасово захоплені рф території їм буде надана абсолютно адекватна оцінка їхній діяльності.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформувала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Вони (ті, хто пішов на співпрацю з росіянами – ред.) навіть біжать попереду військ (рф – ред.), які теж поступово нами відтісняються. Бо (колаборанти – ред.) розуміють, що з поверненням української влади на окуповані території їм точно будуть не раді і що буде надана абсолютно адекватна оцінка їхній діяльності. Вони в перших рядах евакуюються», - заявила Гуменюк.

Читайте також: Загарбники агітують мешканців тимчасово окупованих територій виїжджати до рф

Як зазначила керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, тому колаборанти намагаються евакуюватися ще до того, як почнуть відходити війська рф. При цьому ті, хто пішов на співпрацю з росіянами, вивозять все те, що награбували, все, що «нажили непосильною своєю співпрацею з окупантами».

При цьому, говорячи про ситуацію на фронті, Гуменюк уточнила, що вона дійсно динамічно розвивається, у тому числі і на південному напрямку. «У нас є просування, у нас є території, які вже вивільнено, але ми не проголошуємо населені пункти для того, щоб утриматися від зайвої уваги ворога», - поінформувала Гуменюк.

Зокрема, вона заявила, що сьогоднішня ніч і перша половина дня дуже яскраво показали, що рф підсилює атаки на тому напрямку, де у неї немає успіху на суходолі.

Читайте також: Призначений загарбниками «мер» Ізюма втік із міста ще до наступу

«Зокрема, Миколаївщина сьогодні отримала дуже потужні ракетні удари, і Нікопольщину було обстріляно за допомогою РСЗВ і важкої артилерії. І ті ракетні влучання, які були по Березнегуватській громаді, і Вознесенську, теж є досить красномовні, оскільки це сільськогосподарські угіддя і, зокрема, зерносховища», - поінформувала Гуменюк.

За її інформацією, і на Нікопольщині, і на Миколаївщині є унаслідок цих ударів рф постраждалі, а у Миколаєві, у тому числі, був зруйновано житловий будинок.

«Це досить потужний такий знак, натяк на те, що вони ще мають силу, що вони ще мають чим помститися, не зважаючи на те, що моральний дух підрозділів на передовій безпосередньо ворожого війська надто низький і їм дійсно важко навіть своїх спонукати для якихось дій», - сказала керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Читайте також: Як ЗСУ нищать російських загарбників на Харківщині

Гуменюк уточнила, що попри те, що упродовж ночі десантно-штурмовий підрозділ рф намагався провести розвідку боєм і проміряти глибину нашої оборони, росіяни зазнали втрат – у вигляді майже 50 відсотків особового складу і 2 бойових машин.

«Вони були змушені ретируватися. Тобто, навіть такий спосіб не дав їм сили і мотивації, тому були застосовані ці ракетні удари, як тиск психологічний і на наше військо, і якась така собі млява мотивація своїх», - поінформувала Гуменюк.

Як повідомлялося, 10 вересня Гуменюк поінформувала, що росіяни посилюють своє угрупування на півдні України «пенсійним фондом лнр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-