Призначений загарбниками «мер» Ізюма втік із міста ще до наступу

Призначений загарбниками «мер» Ізюма втік із міста ще до наступу

Укрінформ
Призначений загарбниками «мер» міста Ізюм на Харківщині втік ще до наступу ЗСУ на тимчасово захоплене місто.

Про це військовослужбовець Нацгвардії України, колишній депутат Ізюмської міської ради Микита Каракай повідомив в ефірі національного марафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«На жаль, по колаборантах у мене є така інформація, що самопроголошеному меру Ізюма Соколову та його свиті вдалося евакуюватися ще до початку наступальних дій наших військ. За моїми даними, вони знаходяться на території російської федерації. Покидали місто росіяни та колаборанти швидко. Ті, хто встиг, звісно. Залишили величезну кількість техніки та боєприпасів», - сказав Каракай.

Ізюм загарбники заблокували на початку березня. З 6 березня тривали інтенсивні обстріли міста та авіаудари, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова. З 2 квітня місто повністю окуповане. В Ізюмі немає електрики, води й газу.

Читайте також: Ватажок «днр» пушилін зник, його місцеперебування невідоме - Андрющенко

Загарбники призначили «мером» колишнього міліціонера Владислава Соколова. Він колишній співробітник правоохоронних органів, був кандидатом на посаду міського голови Ізюма в 2020 році від партії «Наш край», однак програв чинному меру Валерію Марченку. Після звільнення з міліції Соколов працював завідувачем сектору безпеки в «Ощадбанку». З приходом військ рф передав їм майно банківської установи, зокрема, й зброю, за що йому заочно оголошено підозру.

Як повідомлялося, з початку вересня вже звільнили від російських загарбників понад 3 тисячі квадратних кілометрів українських територій. На Харківському напрямку ЗСУ почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. Як заявив командувач Збройних сил Валерій Залужний, до виходу на державний кордон залишається 50 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-