Зеленський вважає майбутню зиму випробуванням для віри в українську перемогу

Зеленський вважає майбутню зиму випробуванням для віри в українську перемогу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що майбутні три місяці зими будуть важкими і стануть випробування для наближення перемоги України у війні, оскільки росія намагатиметься тиснути і роз’єднувати світ.

Про це він зазначив під час виступу на 17-ій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє Укрінформ.

«Я знаю, що всіх зараз хвилює ключове питання: коли? Коли ми пройдемо цей шлях? Коли буде перемога? Відповідь на це запитання може дати етап, який у нас попереду. Я кажу відверто: це буде важкий етап. Ми маємо пережити цю зиму. Я не хочу говорити ефемерними цифрами, якимись словами, я кажу про конкретику. Це найскладніша зима для всього світу. Це 90 днів, які стануть випробуванням для нашої віри в перемогу», - сказав Зеленський.

Читайте також: Деокупація територій та підсумки «Рамштайн-5»: Зеленський провів чергове засідання Ставки

Він підкреслив, що ці дні стануть випробуванням для нашої витримки та єдності, здатності захистити себе, весь світ, свободу й фундаментальні цінності для будь-якої людини у світі.

За словами глави держави, росія робить усе, щоб за 90 днів майбутньої зими зламати спротив України, Європи та всього світу.

Президент наголосив, що попри намагання росії не можна зламатися, роз’єднатися чи зійти зі свого шляху.

«Попереду 90 днів, які вирішать більше, ніж 30 років незалежності України. 90 днів, які вирішать більше, ніж усі роки існування ЄС. Зима визначить наше майбутнє», - переконаний Зеленський.

Читайте також: З початку вересня ЗСУ звільнили близько двох тисяч кілометрів території України – Зеленський

Він запевнив, що не має сумнівів у ЗСУ й українцях, але щоб мати змогу звільніти землі Україна потребує зброї, снарядів, фінансової та політичної підтримки, сильної як ніколи дипломатії, рішучості на різних рівнях у світі.

«А отже, ми потребуємо збереження єдності наших партнерів та їхньої готовності допомагати. Допомагати, не чекаючи, що ми скажемо: достатньо. Ми вдячні за все зроблене, але достатньо не буде, поки не буде перемоги», - пояснив Глава держави.

Читайте також: Остаточний перелом у війні настане після падіння Донецька чи Луганська - Подоляк

Також він відзначив, що не лише Україна, але і європейські держави здатні пройти зимовий період без російських енергоресурсів, але потрібно бути готовими не допустити жодних російських диверсій – збройних або політичних, дезінформаційних кроків росії.

У цьому контексті Зеленський закликав більше тиснути на рфА отже, треба ще більше координації, жорсткості, тиску на Росію.

«Протягом осені необхідно максимально посилити санкції проти росії, посадовців, банків, компаній. Все це ви знаєте. Треба погодити всі механізми для реального обмеження російських експортних доходів. Треба забезпечити всі юридичні та політичні основи для впровадження міжнародного компенсаційного механізму та конфіскації російських активів за кордоном для відшкодування збитків, завданих цією війною громадянам України. Потрібні максимальні візові обмеження для громадян російської федерації, щоб спонукати їх до помітного антивоєнного руху», - підкреслив Президент.

Читайте також: Прем’єр Польщі: росія робить гарну міну при поганій грі - санкції треба посилювати

Він додав, що також потрібне блокування російської пропаганди й депортація всіх пропагандистів з усіх демократичних країн, щоб «у росії не було навіть шансів сіяти політичний і соціальний хаос».

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-