рф називає дії своїх військ на ізюмсько-балаклійському напрямку «відволікаючими заходами»

рф називає дії своїх військ на ізюмсько-балаклійському напрямку «відволікаючими заходами»

Укрінформ
Міністерство оборони російської федерації намагається переконати, що дії військ рф на ізюмсько-балаклійському напрямку є «відволікаючими заходами».

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, поширених кремлівською пропагандою протягом 10 вересня.

Так, за даними ЦПД, в російському міноборони заявили, нібито для досягнення цілей так званої спецоперації було ухвалене рішення перегрупувати війська. «З цією метою протягом трьох діб проведено операцію з організованого перекидання ізюмсько-балаклійського угруповання військ... У ході якої проведено низку відволікаючих заходів», – зазначили у відомстві.

Центр протидії дезінформації наголошує: подібні заяви міноборони росії не відповідають дійсності.

Чергову дезінформацію поширили й російські медіа, заявивши, буцімто, «коли втрати Збройних сил України стануть відомі, народне невдоволення стане для Києва більшою проблемою, ніж війська рф. Низька мораль вже є проблемою для ЗСУ, без грандіозних успіхів відбудеться перелом не лише на фронті, а й у тилу – де за подіями спостерігають українці».

Пропагандист володимир соловйов опублікував цитату депутата Бундестагу Грегора Гізі: «Ми відмовилися від переговорів із рф, я цього зовсім не розумію, тому що у військовому плані росію неможливо перемогти. Тільки якщо ми влаштуємо третю світову... Звичайно, Україна має право на самооборону, але все одно доведеться…».

Читайте також: На Харківщині звільняють населені пункти, у Херсоні ворог посилює присутність – Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня Президент Володимир Зеленський опублікував відео, на якому українські війська звітують про виконання наказу визволити від російських загарбників Балаклію.

У визволеній Балаклії Державне бюро розслідувань розпочало фільтраційні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-